Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia együttműködésében, a HÉT2 - Hit - Hagyomány - Érték - Élmény - Tudás - Természet közösségfejlesztés Pápateszéren és mikrotérségében elnevezésű, EFOP-1.3.7-17-2017-00196 azonosító számú projektjében megvalósuló II. Pápateszéri Patakmalom Fesztivál rendezvényeire 2019. szeptember 27-29. között az alábbi programokkal és az alábbi helyszíneken:

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia együttműködésében megvalósuló EFOP-program iránt érdeklődő iskolás fiatalokat és pedagógusokat várjuk szeretettel közösségfejlesztő programunkra, melyet 2019. szeptember 20-án, 14-órától rendezünk meg a Reflex farkashegyi oktatóközpontjában. Az esemény a Pápateszéri Általános Iskola által szervezett autómentes naphoz kapcsolódik. Egy - a környezetbarát közlekedés népszerűsítését célzó - kerékpáros túrát szerveznek azon a napon az iskola tanulóinak és pedagógusainak részvételével. A túra útvonalát úgy határozták meg, hogy az érintse a Reflex Egyesület farkashegyi oktatóközpontját is. A hozzánk érkező, ott megpihenő kirándulókat hívjuk meg közösségfejlesztő programunkra, mely során főzőklub keretében ezúttal kürtöskalácsot fogunk sütni a gyerekekkel közösen.

Bővebben...

Az idei évben is megrendezik a Pápateszéri Élő Betlehemes Játékot. Ez a most már hagyományosnak mondható rendezvény 9. lesz a sorban. A betlehemes játék valószínűleg egyedülálló az egész országban, mind a helyszín, mind a közel 40 szereplőt és élő állatokat is felvonultató előadást illetően. A rendezvény megvalósulását a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia közös EFOP-pályázata is segíti. Az idei évben a Pápateszéri Élő Betlehemes Játék december 22-én (szombaton) 17.00 órakor lesz.

Bővebben...

Nemcsak a helyiek, de a távolabbról érkezők nagy érdeklődése mellett zajlott le 2018. szeptember 28. és 30. között a Pápateszéri Patakmalom Fesztivált. A Reflex Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia közös EFOP-programjának támogatásával tartalmas, színes szakmai és kulturális programok valósultak meg. Köszönetet mondunk mindazoknak, aki segítőként közreműködtek a fesztivál sikeres lebonyolításában. Az alábbiakban a rendezvényről készült fotókból lehet válogatni.

Bővebben...

Pápateszéren a helyi értékek között fontos szerepet töltenek be a vízimalmok, melyből egykoron 25 működött a település közigazgatási határain belül. Ez a kiemelkedő adat helyi „Hungarikumnak” számít. A Reflex Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia konzorciumi együttműködésében megvalósuló EFOP-program egyik fő rendezvénye, az évenkénti malomfesztivál is erre szeretné felhívni a figyelmet. A hagyományteremtő szándékkal szervezett fesztivál helyszínei a Reflex Egyesület Ökológiai Központja, a Plébánia, a település megújuló és romos vízimalmai és egyéb pápateszéri helyszínek lesznek. A 2018. évi Pápateszéri Patakmalom Fesztivál többnapos rendezvényét a helyi közösségekkel együttműködve szervezzük. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az alábbi programokkal.

Bővebben...

Közösségfejlesztő programokat kínálva fogadtuk a helyi iskola diákjait és pedagógusait a Reflex Ökológiai Központjában, 2018. június 7-én. A Reflex és a pápateszéri plébánia közös, HÉT2 elnevezésű projektjének keretében megrendezett jó hangulatú, eseményen közel negyvenen vettek részt. Az összejövetel nem titkolt célja az volt, hogy felkeltsük a helyi fiatalok érdeklődését az EFOP-által támogatott programunk iránt, és hogy közülük minél többen – aktív résztvevőként – segítsék annak megvalósulását. A fiatalokat most elsősorban a projekt során létrehozott két közösségi körhöz (Malom kör és a K.É.K. kör) való csatlakozásra biztattuk.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület és Pápateszéri Római Katolikus Plébánia sikerrel pályázott az EFOP pályázati kiírására és azon támogatást nyert el HÉT2 - Hit - Hagyomány - Érték - Élmény - Tudás – Természet - közösségfejlesztés Pápateszéren és mikrotérségében című projektjének megvalósítására. A projekt megvalósítása során a projekthez kapcsolódó különféle tevékenységek szakértői feladatainak biztosításához szakértőket kívánunk igénybe venni, ezért ajánlatételi eljárásokat folytatunk le. Az eljárásokhoz kapcsolódó háttérdokumentumokat itt tesszük elérhetővé az ajánlattevők számára.

Értékalapú közösségfejlesztésbe kezdett a Reflex. A helyi plébániával közös programot indítottunk Pápateszéren EFOP-támogatásból. A HÉT2 - Hit - Hagyomány - Érték - Élmény - Tudás - Természet közösségfejlesztés Pápa­teszéren és mikrotérségében című pályázati projekt 46,05 mFt támogatást nyert el, és a Reflex Környezet­védő Egyesület és Pápateszéri Római Katolikus Plébánia konzorciumi együttműködésében valósul meg. A program indulásáról adunk most tájékoztatást a sajtó képviselőinek kiküldött sajtóközleményben.

Mellékletek:
FájlFájlméret