Az elmúlt időszak járványügyi korlátozó intézkedései miatt a Reflex Környezetvédő Egyesület Győr természeti kincseit bemutató, népszerűsítő programját csak részben, akadozva sikerült megvalósítani. Amennyiben a pandémiás helyzet nem fordul át ismét negatív irányba, a Környezet - Élmény - Közösség - Mutassuk meg közösségben Győr természeti és környezeti értékeit! elnevezésű programunk 2021 őszétől újra felpörög. A bekapcsolódó győri civil partnereink közreműködésével olyan rendhagyó, élményalapú programok valósulnak meg többek közt, mint a közösségi ünnep a természet kincsei közt, teljesítménytúrák, klubfoglalkozások, színpadi előadások, és kiállítások.

Bővebben...

A Győri Természeti Kincskereső kampány első szakaszában egy űrlap segítségével javaslatokat vártunk Győr természeti kincseire. 54 javaslat érkezett be, amelyekben 35 helyszínt javasoltak természeti értékként a győriek: a fák, parkok mellett több élőhelyre is érkezett javaslat. A beérkezett javaslatok száma messze meghaladta várakozásainkat. A város minden részéről és minden részére érkezett javaslat. A természeti értékek közül harmincat a Kisalföld online kiadásának és a szombatonként megjelenő K2 mellékletének segítségével mutattuk be több héten keresztül megjelenő cikksorozatban. Az értékek bemutatásában több esetben közreműködtek maguk a javaslattevők is. A kampány második szakaszában a bemutatott harminc természeti érték egymással versengett, hogy melyik a kedveltebb és melyik lesz Győr kedvenc természeti kincse. A közönségszavazást a Kisalföld napilap segítette.

Bővebben...

A Győri Természeti Kincskereső kampányunkhoz kapcsolódva a  három tervezett médiakampányból egyet az Oxygen Médiával közösen valósítottunk meg. A természeti kincskereső kampány keretében lezajló közönségszavazást az Oxygen media is segíti az értékeket bemutató filmsorozatával. A média partnerünk - projekt céljainak támogatásaként, és sikerén felbuzdulva - a vállalt mennyiségnél több filmetűdöt készített. Minden elkészült anyagot elhelyeztek a honlapjukon (győrihírek.hu), továbbá feltöltötték a Youtube-ra is. Ezen kívül minden videót publikáltak a győrihírek.hu facebook oldalán is. A képes beszámolók az Oxygen TV-ben is adásba kerültek.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Kisalföld napilappal együttműködve kampányba kezdett Győri Természeti Kincskereső címmel, melyben azt tűztük ki célul, hogy olvasók segítségével felkutassuk és bemutassuk a kisalföldi megyeszékhely zöld értékeit. A legértékesebbnek ítélt győri természeti kincsekre mostantól szavazhatnak a Kisalföld honlapján. A három legtöbb voksot szerző helyszínen információs táblák elhelyezését tervezzük, illetve szeretnénk elérni, hogy a természeti kincskereső helyszínei közül minél több helyi védettséget kapjon.

Bővebben...

A Környezet – Élmény - Közösség - Mutassuk meg közösségben Győr természeti és környezeti értékeit! projektben három média kampányt terveztünk, ebből az egyik a Kisalföld napilapban és annak on-line felületén zajlik le.  A természeti kincskereső kampányt a projekt szempontjából szimbolikus helyszínen a püspökerdőben hirdettük meg partnereink közreműködésével. Ehhez kapcsolódva a legkedveltebb győri természeti kincsek kiválasztására irányuló szavazásra buzdító PR cikkek jelentek meg a nyomtatott sajtóban, illetve az on-line napilapban.

Bővebben...

Természeti kincskeresésre hívja a Reflex Környezetvédő Egyesület civil- és médiapartnereivel a győrieket. Győr csodálatos természeti környezetben fekszik, a köztudatban a város mégis inkább iparáról, épített örökségéről vagy kulturális értékeiről ismert. A kampány keretében szeretnék elérni, hogy a város természeti értékei, legyen szó egy fáról, vízparti élőhelyről vagy egy rejtett vadvirágos rétről, ismertebbek legyenek.

Bővebben...

A RefIex Környezetvédő Egyesület és partnerei Győr város környezeti értékeinek felfedezésére hívják az érdeklődőket! Szeretnénk, ha a városban lakók, tanulók és dolgozók az őket körülvevő környezeti kincsekre: parkokra, vízpartokra, fasorokra vagy zöldterületekre is büszkék lennének! Jelentkezz a győri klímakiskövetek csapatába, ismerd meg a város zöld civil szervezeteit és fedezd fel a város környezeti értékeit! A közösségbe minden érdeklődőt – kortól és nemtől függetlenül – szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (gyori_termeszetbuvar_felhivas.pdf)Felhívás417 kB

Bővebben...

Egyesületünk sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP CLLD Mutasd meg magad! elnevezésű helyi felhívásán A 2019. szeptember 1-én elindult projekt a Reflex Egyesület és partnerei együttműködésében valósul meg. A projektünk általános, átfogó célja Győr teljes területének természeti és környezeti értékeire alapozott közösségfejlesztés.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás