Az idei évben is várjuk szeretettel az EFOP-programunk keretében a lovaglás iránt érdeklődő Pápateszér község és a mikrotérségéhez tartozó települések fiataljait közösségfejlesztő programunkra, a lovas foglalkozásokon való részvételre. A foglakozásokat Kerekes Zoltán, a projekt konzorciumi partnerének képviselője irányítja, a megvalósítás szakmai feladatait a mikrotérség lovas közösségeinek szakértői végzik. A ló, a lovaglás és a lóval való foglalkozás kiváló lehetőséget biztosít a közösségfejlesztésre. A foglalkozások túlmutatnak a lovaglás oktatásán, a résztvevők fizikai kapcsolatba kerülnek a „patás angyalokkal” és bekapcsolódnak gondozásukba, ellátásukba is. A lovas tevékenységek pozitív hatásait felhasználva fejlesztő, nevelő célzatú csoportos foglalkozásokat valósítunk meg az EFOP-program egyik célcsoportját jelentő tanulásban akadályozott, hiperaktív, magatartásproblémás fiatalok kezelésére.

A csoportfoglalkozásokat 2021 októberétől heti rendszerességgel a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia területén tartjuk (8556 Pápateszér, Ady E. u. 1.). A lovas foglalkozások pontos dátumai: 2021.10.21., 2021.10.28., 2021.11.04., 2021.11.11. A csütörtökönként tartandó foglalkozások 14 órakor kezdődnek és 17 óráig tartanak.