INTÉZMÉNYI MENTORÁLÁS:

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Tovább folytattuk a félévben a mentorálásunk a meglévő, vagy akár új intézmények bevonásával is, a leendő ökoiskolákra fókuszálva, akik még idén tavasszal tervezik beadni címpályázatukat. A partneradatbázisunkat folyamatosan frissítettük ebben a félévben is. A félév során figyelemmel kísértük az OFI honlapját és tanulmányoztuk a címpályázattal kapcsolatos információkat is. A félévben arra koncentráltunk, hogy azokat az iskolákat próbáljuk meg elérni és biztatni a címpályázat benyújtására, akik eddig is mutattak érdeklődést a téma iránt, de még nem pályáztak.

Bővebben...

INTÉZMÉNYI MENTORÁLÁS:

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Felhívtuk telefonon a korábban mentorált óvodákat, az iránt érdeklődve, hogy esedékes-e náluk a pályázat benyújtása ebben a félévben. Próbáltuk bíztatni őket, hogy lehetőség szerint még áprilisban adják be a pályázatukat. A többség biztatóan nyilatkozott a pályázat mielőbbi benyújtásával kapcsolatban. Azon óvodák mentorálási naplói, akiknél egyértelműen nem lehet számítani arra, hogy pályázni fognak a közeljövőben, lezárásra kerültek.

Bővebben...

Nemrégiben megjelent mind az Ökoiskola, mind a Zöld Óvoda cím elnyerését célzó 2016. évi pályázatok. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet hirdette meg a magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmények számára az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címpályázatot, melyre folyamatosan lehet pályázni, ám az elbírálás két ütemben történik. Az Értékelő Bizottság a 2016. április 30. éjfélig postára adott pályázatokról (első értékelési ütem) 2016. szeptember 1-jéig, a 2016. szeptember 30. éjfélig postára adott pályázatokról (második értékelési ütem) 2016. október 31-ig tesz támogatási javaslatot a támogató részére. A 2016. szeptember 30. után postára adott küldemények automatikusan a következő naptári évre beadott Ökoiskola cím pályázataként kerülnek nyilvántartásba.

Bővebben...

A Zöld Óvoda koordinátori képzést 2016. március 7. és 9. között tartottuk meg a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának központi épületében. Az időpontválasztás szerencsésebb volt, mint a nyári képzések idején, hiszen jóval nagyobb volt az érdeklődés a képzés iránt, mint az elmúlt évben. A képzésre előzetesen 25 óvodából közel 30 fő jelentkezett, ám később különféle indokok miatt sokan lemondták a részvételt. Így végül 18 óvoda 19 óvodapedagógusa vett részt a képzésen.

Bővebben...

Az akkreditált Ökoiskola koordinátori képzés időpontjának 2016. február 29. és március 2. közötti három napot jelöltük ki. A képzés helyszínéül a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának központi épületét választottuk. Az időpontválasztás úgy tűnik szerencsésebb volt, mint a nyári képzések idején, hiszen jóval nagyobb volt az érdeklődés a képzés iránt, mint az elmúlt évben. A képzésre előzetesen 27 iskolából közel 40 fő jelentkezett, ám később különféle indokok miatt többen lemondták a részvételt. Így végül 21 iskola 21 pedagógusa vett részt a képzésen.

Bővebben...

A régióban már működő ökoiskolák, vagy a közeljövőben e címre pályázó intézmények figyelmébe szeretnénk ajánlani a Reflex Környezetvédő Egyesület 30 órás térítésmentes akkreditált képzési programját, melyet az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében indít.

A képzés időpontja: 2016. február 29. - március 1. - március 2.

Bővebben...

A régióban már működő Zöld Óvodák, vagy a közeljövőben e címre pályázó intézmények figyelmébe szeretnénk ajánlani a Reflex Környezetvédő Egyesület 30 órás térítésmentes akkreditált képzési programját, melyet az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében indít.

A képzés időpontja: 2016. március 7. 8. 9.

Bővebben...

Információs Nap szervezése

Időpont: 2015. november 19. (14:00-18:00)

Helyszín: Gothard Jenő Általános Iskolában (9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.)

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás