A szakmai tevékenységeinket az alábbi munkacsoportokban végezzük: Környezeti Tanácsadó Iroda, Energia Iroda, Hulladékos Munkacsoport, Természetvédelmi Munkacsoport, Jogi és Fogyasztóvédelmi Iroda, Területfejlesztési Munkacsoport, Zajvédelmi Munkacsoport, Bringa Brigád, Környezeti Nevelési Munkacsoport. Az alábbiakban az egyes munkacsoportok tevékenységéről adunk részletesebb információkat.

Bővebben...

"1987-ben alapították. Székhelye Győr. Alapító tagjai közül többen a hivatalos környezetvédelmi hatóságnál, a helyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnál szereztek tapasztalatokat. A legerősebb vidéki szervezet az országban. Az egyesület tevékenysége főleg a légszennyezés, a közlekedés, kommunális hulladék, környezet-politikai szabályozás és ifjúsági környezeti nevelés témakörére koncentrálódik. Szervezeti felépítésére jellemző, hogy több mint 40 jogi személy is a tagja. Az egyesület élénk nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik és több hosszú távú programban is részt vesz, mint amilyen a Dunai Nemzetközi Park. Kitüntetések: Kaskelot-díj, Pro Natura díj." (Környezetvédelmi lexikon - Akadémia Kiadó)

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesületnek jelenleg kilenc alkalmazottja van, melyek az alábbi szakterületeket képviselik: ökológia, jog, fogyasztóvédelem, közigazgatás, közlekedés, biológia, természetvédelem, oktatás, építészet, közgazdaság, településfejlesztés, energia, vízgazdálkodás. Az alábbiakban a Reflex munkatársairól olvashat rövid ismertetőt.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület megalakulása óta számtalan szervezettel működött együtt programjaink megvalósítása érdekében. Itt csak a legfontosabbakat soroljuk fel közülük, amelyekkel az elmúlt évtizedekben szerződéses, partneri viszonyban álltunk. Nem szerepelnek a felsorolásban azok az alap- és középfokú oktatási intézmények, amelyekkel - elsősorban a környezeti nevelés terén - az évek során kiváló szakmai kapcsolatot alakítottunk ki.

Bővebben...

Egyesületünk a programok lebonyolításához és a működési költségeinek fedezésére elsősorban állami alapokból, illetve külföldi forrásokból, pályázatok útján szerzi a pénzt. Az alábbiakban felsorolásszerűen tesszük közzé azon hazai és nemzetközi szervezetek, intézmények nevét, melyek a Reflex Környezetvédő Egyesületet a több mint 25 éves fennállása alatt anyagi támogatásban részesítették. Legfőbb támogatóink mellett köszönetet mondunk azoknak a magánszemélyeknek is, akik névvel, vagy név nélkül kisebb-nagyobb felajánlásaikkal támogatták az Egyesületet.

Bővebben...

reflex

Egyesületünk a közelmúltban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból az ország minden tájáról érkeztek látogatók, barátok, ismerősök, hogy Pápateszéren, egyesületünk ökológiai központjában közösen emlékezzünk a legjobb pillanatokra. Míg a bográcsban rotyogott a szarvas ragu, addig kivetítőn elevenítettük fel a 25 év történéseit és a jelenlévők egy-egy rövid történettel emlékeztek meg Reflexes élményeikről.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás