Az elmúlt időszak járványügyi korlátozó intézkedései miatt a Reflex Környezetvédő Egyesület Győr természeti kincseit bemutató, népszerűsítő programját csak részben, akadozva sikerült megvalósítani. Amennyiben a pandémiás helyzet nem fordul át ismét negatív irányba, a Környezet - Élmény - Közösség - Mutassuk meg közösségben Győr természeti és környezeti értékeit! elnevezésű programunk 2021 őszétől újra felpörög. A bekapcsolódó győri civil partnereink közreműködésével olyan rendhagyó, élményalapú programok valósulnak meg többek közt, mint a közösségi ünnep a természet kincsei közt, teljesítménytúrák, klubfoglalkozások, színpadi előadások, és kiállítások.

Egyesületünk még 2020 nyarán indított médiakampányt a megyei napilappal és az Oxygen Médiával közösen, mely során a városban lakó, tanuló és dolgozó lakosságot az őket körülvevő környezeti kincsek felfedezésére bíztattuk. A kampányt a közösségi oldalainkon is erősítettük, így felhívásunkra több tucat helyi természeti kincsre érkezett jelölés. A javasolt természeti értékek közül harmincat a Kisalföld K2 mellékletének segítségével mutattunk be, több héten keresztül megjelenő cikksorozatban. A kampány második szakaszában a bemutatott harminc természeti érték egymással versengett, hogy melyik a kedveltebb és melyik lesz Győr kedvenc természeti kincse? A közönségszavazást az Oxygen Média is segítette az értékeket bemutató filmsorozatával. A beérkező 1329 szavazat összesítése után született meg a verseny végeredménye, mely alapján Győr legkedveltebb természeti kincsei a következők lettek:

1. Győrszentiváni homoki erdő

2. Püspökerdő

3. Radó-sziget

4. Szent Vid-domb

5. Gyurgyalagok Ménfőcsanakon és Gyirmóton

6. Révfalui platánsor

A 30 természeti kincsből kiválasztottunk 21-et, melyeket 60 x 160 cm-es molinókon feldolgozva, gyorsan felállítható kiállítás formájában szeretnénk bemutatni a győri oktatási intézményekben, egy-egy rendhagyó tárlatvezetéssel, előadással összekötve.

A Reflex Környezetvédő Egyesület várja azon győri oktatási intézmények jelentkezését, akik kiállításunk 2021 őszén történő bemutatásával hozzájárulnának természeti kincseink megismertetéséhez, népszerűsítéséhez, illetve bekapcsolódnának a programunk bármely további elemébe.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás