A Reflex Környezetvédő Egyesületnek jelenleg kilenc alkalmazottja van, melyek az alábbi szakterületeket képviselik: ökológia, jog, fogyasztóvédelem, közigazgatás, közlekedés, biológia, természetvédelem, oktatás, építészet, közgazdaság, településfejlesztés, energia, vízgazdálkodás. Az alábbiakban a Reflex munkatársairól olvashat rövid ismertetőt.

 

Horváth Ferenc

Polgári szolgálatosként kezdett, majd 1999 óta főállású alkalmazottként dolgozik a Reflexnél. Vízügyi előtanulmányok után végül környezetmérnökként segíti az egyesület szakmai munkáját. A Szigetköz szülötteként szívén viseli a Duna sorsát, így bekapcsolódik minden a folyóval kapcsolatos problémák megoldását célzó, segítő programba. Állandó résztvevője a Reflexes kirándulásoknak. Évekig volt egyik táborvezetője a bakonyi kerékpáros táborainknak. A 2012 májusában történt megválasztása óta a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke.

 

Lajtmann József

Az egykori vízügyesből harcos környezetvédővé avanzsálódott korábbi elnökünk (aki 20 éven át töltötte be elnöki funkcióját egyesületünknél) a Duna-ügy kapcsán vált országosan elismertté. Kezdeti harcossága ugyan kissé alábbhagyott, ám még most is meghatározó személyisége a hazai zöld mozgalomnak. Egy időben Győr város önkormányzati testületébe Reflex-jelöltként bejutva képviselte a környezetvédelmi érdekeket. Húszéves elnöksége alatt a Reflexet szakmailag elismert, a mozgalomban meghatározó szerepet betöltő, pénzügyileg stabil szervezetté tette. Jelenleg különféle természet- és környezetvédelmi programok koordinálását végzi.

 

Dr. Kalas György

A Reflex és a hazai környezetvédő mozgalom nagy „öregje” a környezetvédelmi felügyelőség jogtanácsosaként kezdte környezetvédelmi pályafutását. Miután maga mögött hagyta a hivatalt, a hasonlóan gondolkodó társaival megalapította a Reflexet. Fő szakterülete elsősorban a hulladékos, a városfejlesztési, a közlekedési, valamint a zaj okozta problémák jogi vonatkozásai. Az országban elsőként kezdett el foglakozni a nem ionizáló sugárzások veszélyeivel. Neki köszönhető, hogy egyesületünk az ökológiai fogyasztóvédelem területén is hírnevet szerzett magának. Színvonalas, gyakran szórakoztató elemekkel tarkított előadásaival segíti környezeti nevelési tevékenységünket. A mozgalom és a lakosság körében is népszerű tudatformáló kiadványaink többsége ugyancsak az ő nevéhez fűződik. A jogszabályok kiváló ismerőjeként több civil szervezet munkáját is segíti.

 

Nagy Péter

Újságíróként sokat köszönhetünk neki a sajtóval való kiváló kapcsolatunk kialakulásáért és fenntartásáért. Hosszú éveken át vezetője volt a Nyugat-Dunántúl környezeti állapotát bemutató Infolánc programunknak. Német nyelvtudásának köszönhetően neki is fontos szerep jut a nemzetközi kapcsolataink erősítésében. Egyike azon munkatársainknak, aki kezdettől fogva szívén viseli a pápateszéri oktatóközpontunk sorsát, annak újjáépítése, fenntartása és működtetése érdekében is sokat tett. Hozzá köthető a pusztulófélben lévő pápateszéri vízimalmok megóvásáért, újjáélesztéséért folytatott küzdelmünk is.

 

Lajtmann Csaba

A Reflex ifjúsági tagjaként kezdte, majd polgári szolgálatosként dolgozott egyesületünknél. 1999 óta főállású alkalmazottunk, aki építészmérnökként elsődlegesen a terület-, és településfejlesztési, valamint a megújuló energiaforrásokkal, az energiahatékonysággal kapcsolatos kérdések szakértője. Kézügyességének, esztétikai érzékének és kreativitásának köszönhetően a legtöbb ismeretterjesztő kiadványunk, brosúránk és szórólapunk grafikai szerkesztője és illusztrátora. Nevéhez fűződik a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség megalapítása is.    

 

Szabó Krisztina

Egy korábbi pályázatunk kapcsán ismertük meg őt, s kerültünk vele szorosabb munkakapcsolatba. Később további programjainkba is bekapcsolódott, s ma már alkalmazottként dolgozik nálunk. Mivel Budapesthez közel, a Dunakanyarban él, ő képviseli egyesületünket a különböző fővárosi rendezvényeken, összejöveteleken, akciókon. Angol nyelvtudása miatt fontos szerepe van a külföldi szervezetekkel való kapcsolattartásában, illetve a nemzetközi pályázataink elkészítésében, s lebonyolításában. 

 

Németh Veronika

Környezetmérnök végzettséggel régóta evez velünk egy csónakban. (Egy másik csónakban is evez, amivel országos versenyekről szállítja haza az érmeket.) Míg korábban önkéntesként számos rendezvényünkön működött közre segítőként, ma már ő az önkéntes programjaink koordinátora. Sportolói múltjából (és jelenéből) fakadó nagy munkabírása, megbízhatósága, s precizitása miatt döntött úgy a vezetőség, hogy egyesületünk főállású alkalmazottja legyen. Azóta több programunkba is bekapcsolódott. Környezeti tanácsokat ad, iskolai előadásokat tart. Jól beszél angolul, spanyolul, portugálul, amivel hozzájárul nemzetközi kapcsolataink ápolásához.

 

Vass Gergely

A munka terén egyértelműen a Reflexben szocializálódott, mivel közös irodában volt a sajtóügynökség, melynek dolgozott. 2000-től zsurnalisztaként tevékenykedett, ő volt a zöld beépített ember, aki később több kényes ügyet örömmel megszellőztetett. Az egyesület 2010-ben igazolta le, mivel meguntuk, hogy állandóan a nyakunkra jár kiszivárgó információkért. Elsősorban az éghajlatért, a hulladékgazdálkodásért és Erdei Zsolt újabb címvédéséért aggódik. Egy gyermek apja, egy feleség férje.

 

Takács Katalin

Közgazdasági végzettséggel rendelkező munkatársunk 1989-től végzi a REFLEX Környezetvédő Egyesület számláinak könyvelését. Vezető tisztségviselőnk is ő, hiszen közgyűlésünk gazdasági vezetőnek választotta meg. Feladata az éves gazdasági mérlegek, eredmény-kimutatások, közhasznúsági beszámolók elkészítése, illetve az adóbevallások intézése, statisztikai jelentések kitöltése.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás