2015-ben is megrendezzük a népszerű Pápateszéri Természetfotós táborunkat, melynek programját Rómer Flóris születésének 200. évfordulójára való emlékezés jegyében állítottuk össze. Elsősorban olyan 13-23 év közötti fiatalokat várunk (az életkortól való eltérés nem kizáró ok!), akik rendelkeznek alapvető számítógépes és valamilyen szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó élőképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. Célunk ennek a képességnek a fejlesztése, valamint, hogy a résztvevők megismerjék, a fényképezőgép mely funkciói milyen célt szolgálnak, és ezt tudatosan alkalmazzák is. A természetfotós tábor 7 napja alatt továbbá megtanítjuk a résztvevőket arra, hogy a kép először a fejben szülessen meg és csak utána nyomjuk meg az exponáló gombot. Szeretnénk megismertetni a részvevőket a természetfotózás írott és íratlan szabályaival. A saját fényképezőgép követelmény, legyen az akár a legegyszerűbb digitális eszköz is.

 

A szervezésért Nagy Péter (30/28-99-940) a Reflex Környezetvédő Egyesület programvezetője felel.

A természetfotós tábor szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész.

Időpontja: 2015. augusztus 2-8.

Helyszíne: Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.)

Részvételi díj: 26.000 forint (befizetés két részletben). Reflex tagoknak és testvéreknek 10 % kedvezmény.

A jelentkezési lapot kitöltve és aláírva (kiskorúak esetében szülői aláírással!) kell eljuttatni  a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájába (9024 Győr, Bartók Béla út 7.). Visszaigazolás a jelentkezés sorrendjében! A részvételi díj összegéből 13.000 forint előleget legkésőbb május 31-ig kell befizetni személyesen, vagy a Reflex Környezetvédő Egyesülettől igényelhető sárga csekken, illetve átutalni a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20206734 számú számlájára. A fennmaradó 13 000 forintot (kedvezmény esetén 10 400 forintot) a táborba érkezés napján, a helyszínen számla ellenében készpénzben kell befizetni.

A résztvevőknek a táborba az oda- és hazautazást egyénileg kell megoldani! Pápateszér megközelíthető közúton autóval (Pápa-Veszprémvarsány között), illetve a műemléki védettséget élvező Cuha-völgyi vasútvonal vinyei megállójától Fenyőfőn keresztül, 8 km-es erdei gyaloglással, kerékpározással. A tábor kezdőnapján, augusztus 2-án legkorábban 13.00 órától, legkésőbb 14.00 óráig várjuk a résztvevőket.

 

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (jelentkezési_lap_2015_természetfotós_tábor.doc)Jelentkezési lap32 kB

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás