Még 2021-ben kezdődött el a Reflex pápateszéri bázisának fejlesztése, amelyben bővül és megújul ökológiai központunk: a szalmabála panelekből kialakított új épület földszintjén közösségi tér, a tetőterében szálláshelyek jönnek létre. Elkészül egy nyári zuhanyzó, és egy napelemes rendszer szolgálja ökológai lábnyomunk csökkentését.

Bővebben...

Az alábbiakban megtekinthető a Pápateszér, Farkashegy 16. sz. alatt található Reflex Ökológiai Központ szolgáltatási díjainak aktuális összegeit tartalmazó táblázat, valamint a szállásfoglalással kapcsolatos egyéb fontos információk a központ szolgáltatásait nem oktatási céllal igénybe vevő lakosság részére.

Bővebben...

Az alábbiakban megtekinthető a Pápateszér, Farkashegy 16. sz. alatt található Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola által kínált szállás- és egyéb szolgáltatások díjainak aktuális (2022) összegeit tartalmazó táblázat, valamint a szállásfoglalással kapcsolatos egyéb fontos információk is olvashatók.

Bővebben...

A Pápateszéri Általános Iskolában 40 éve végzettek osztálytalálkozójának adott helyszínt a Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központ 2017-ben. Özv. Szalay Ferencné Ica, Tullner Nándor és osztálytársaik a rossz idő ellenére jól érezték magukat a Reflex farkashegyi házában. Örülünk, hogy a a Reflex-ház adott otthont a jubileumi osztálytalálkozónak, a jövőben is szívesen látjuk nálunk a pápateszérieket.

Az alábbiakban néhány fénykép a jubileumi osztálytalálkozóról.

jubileumi osztálytaalálkozó a Reflex-házban

jubileumi osztálytalálkozó a Reflex-házban

jubileumi osztálytaalálkozó a Reflex-házban

osztálytalálkozó a Reflex-házban

Évek óta elmondható, hogy a Reflex pápateszéri Erdei Iskolája és Ökológiai Központja szépül. Az állagmegőrzés mellett mindig egy kis önkéntes munkával és a helyiek segítő közreműködésével gazdagodik a központ és a kert. Kihasználva február első melegebb napjait az őshonos háziállatoknak épített karámot bővítettük esőbeállóval, illetve ritkítottuk a domboldali akácost, javítottuk az épület eszközeit is, a csapokat, vécétartályokat, kerti szerelvényeket, kábelcsatornákat, stb.. Mivel már jön a tavasz - az épület februártól már „félgőzön”, márciustól pedig „fullon” szolgálja a természeti értékek iránt érdeklődő csoportokat, programokat. Ezekhez mindig jobb minőségi alapot szeretnénk biztosítani.

Bővebben...

Fekete nyár, Vízipók, Királykák - a 6. Pápateszéri  Környezet-  és Természetismereti Vetélkedő győztes csapatai. A Pápateszéri Általános Iskola hatodik éve rendez vetélkedőt a Madarak és Fák Napja alkalmából a Reflex Környezetvédő Egyesület farkashegyi ökológiai központjában. A márciusban  meghirdetett idei tudáspróbára öt környékbeli iskola nyolc csapata jelentkezett a házigazda pápateszériek mellett Bakonyszentlászlóról, Ugodról, Lovászpatonáról és Pápáról. A Norvég Civil Támogatási Alapnak köszönhetően mind a 32 résztvevő kapott ajándékot is az oklevél és az emléklap mellé. Az első és a második helyezett csapat a Reflex felajánlásaként értékes könyvjutalmakat, a harmadik csapat Pápateszér Önkormányzatának tízezer forintos könyvutalványát vehette át. Az emléklapokat, okleveleket és jutalmakat Léhner Ilona iskolaigazgató (Pápateszér), Peimli Piroska természetvédő (Reflex), dr. Halbritter András biológus (Reflex), Völfinger Béla polgármester (Pápateszér), Horváth Ferenc egyesületi elnök (Reflex) és Lajtmann József programvezető (Reflex) adták át.

1. helyezett: a Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskolola FEKETE NYÁR csapata - Busa Blanka, Busa Erzsébet, Császár Klaudia, Tóth Bence. Felkészítő tanár: Szenténé Bácsi Zsuzsanna.

2. helyezett: a Pápateszéri Általános Iskola VÍZIPÓK csapata - Koncz Kornél, Leitner Noémi, Nagy Ágnes, Pekker Zsófia. Felkészítő tanár: Csetényi Dorina.

3. helyezett: az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola KIRÁLYKÁK csapata - Berecz Bence, Gödri Barnabás, Németh Kinga, Török Eszter. Felkészítő tanár: Polgár Mónika.

A 6. Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélkedő eredményhirdetése.

Völfinger Béla

sdsdsd

-

2015. február 23 - 25. között, három nap alatt végeztek a festők a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola épületének teljes (a kamra kivételével) belső festésével. Nagyon szép munkát végeztek, köszönet érte  Herczeg Tibornak. A festéssel közel egy időben készült el az új konyhabútor is, Ilkó Sándor pápateszéri asztalos barátunk munkája.

A Leader támogatásból 2014 nyarára elkészült szabadtéri előadóval és kerti bútorokkal (padok, asztalok) a Reflex-ház mostantól frissen festve,  felújítva várja látogatóit.