Sok eszközt (pl. parkettacsiszolót, szőnyegtisztítót, sövénynyírót, ütvefúrót, utánfutót) csak néhány órán át használunk. Esetleg néhány hónapig, mint a babamérleget. Ezek a drága termékek otthon sokszor csak a helyet foglalják, holott más is nyugodtan használhatná - ha éppen szüksége van rá.

 

A kölcsönadás ismerősök között szívességi alapon működik is - de nem mindenkinek van ismerőse. Ezért vannak a kölcsönző cégek, ahol ezek a termékek pénzért bérelhetők. Pont annyi időre, amennyire kell - és olyan teljesítményű gép, amilyenre Önnek szüksége van. A kölcsönzők egyébként általában a jobb márkájú (tartós, strapabíró) gépekkel dolgoznak.

Persze ne csak a gépekről beszéljünk, hiszen ma már az esküvői ruhától, a biciklitől (Cityi Byke) az autóig sok minden kölcsönözhető.

A kölcsönzés egyik legelterjedtebb formája a kölcsönkönyvtár – az iskolai könyvtárak sokat tesznek azért, hogy a jövő nemzedékben is tudatosítsák az olvasás és a kölcsönzés előnyeit.

A tudatos fogyasztó:

-          A kölcsönzésnél is kikéri a készülékhez használati útmutatóját és óvatosan bánik a kikölcsönzött készülékkel.

-          Kölcsönzésnél gondosan választja ki a gépet (figyeljen a teljesítményre, tartozékokra)

-          Gyakori a rokonok, lépcsőházi ismerősök olyan alkalmi közössége, mikor napilapot, folyóiratot közösen fizetik el (és olvasásra továbbadják egymásnak).

  

www.szelektalok.hu

 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

 

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás