Mint arról bizonyára Ön is értesült, a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az érettségi bizonyítvány kiadásához ötven óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges azoknak a diákoknak, akik 2016. január 1. után érettségiznek majd. A köznevelési közösségi szolgálat keretei között folytatható tevékenységek egyik lehetséges területe a környezet- és természetvédelem.

 

A Reflex Környezetvédő Egyesület, mint regisztrált fogadó intézmény is e területen végzi a tevékenységeit. Feladatkörünk ellátásából adódóan alkalmasak vagyunk a diákok fogadására, továbbá biztosítani tudjuk számukra, hogy a rájuk vonatkozó jogszabályokban megfogalmazott feltételeknek eleget tudjanak tenni.

Mindezek miatt kezdeményezzük a győri középfokú oktatási intézmények és a Reflex Környezetvédő Egyesület közötti - a diákok fogadásának mikéntjéről szóló - együttműködési megállapodások megkötését.

Egyesületünk célja, hogy fejlesszük a fiatalok környezeti tudatosságát és a társadalmi felelősségvállalását. A hozzánk érkező diákok segíthetnek szervezetünk szakmai programjainak, rendezvényeinek lebonyolítá­sá­ban, illetve bakonyi oktatóközpontunk fenntartási, kertrendezési munkálataiban.

Egyesületünk a 2013/2014-es tanév tavaszi félévében, illetve az azt követő nyári szünidőben várhatóan mindösszesen 30 fő önkéntest tud fogadni, akikkel szemben alapvető elvárás a környezetvédelmi téma iránti érzékenység.

Amennyiben az együttműködési megállapodás megkötését az Önök iskolája is hasznosnak találja és támogatja, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot Egyesületünkkel! Érdeklődését a 96/316-192 telefonszámon, vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. címen várjuk.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás