Az idei év történései azt mutatják, hogy az új győri városvezetés a zöld ügyekhez sokkal kedvezőbben viszonyul, mint elődje, ami esélyt ad több területen is a várossal való együttműködésre. A pozitív változások újabb eleme, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága konzultációra hívta a városban működő, tevékenységével a környezet- és természetvédelemhez kötődő civil szervezetek képviselőit. A rendezvényen részt vett Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is.

A 2020. szeptember 17-én megrendezett találkozón 17 szervezet vett részt, köztük a Reflex és az Éghajlatvédelmi Szövetség is. Az egyeztetésen valamennyi szervezet képviselőjének lehetőséget biztosítottak arra, hogy röviden – pár percben – ismertessék az általuk képviselt szervezet Győr várost érintő helyzetértékelését, jövőbeli ötleteit, kezdeményezéseit, Győr környezeti, természeti értékeinek megóvását célzó elképzeléseit, javaslatait.

A Reflex a győri Természeti Kincskereső programjára hívta fel a figyelmet, az éghajlatvédelmi szövetség képviseletében Lajtmann Csaba pedig néhány ötletet osztott meg a városvezetéssel egyebek közt a városi fakataszter elkészítéséről, a városi virágos rétek, méhlegelők kialakításáról, és a csapadék okozta gondok megoldására irányuló esővíz-hasznosításról.

A pozitív hangulatú egyeztetésen a győri polgármester másfél órán keresztül figyelmesen, támogató hozzászólásokkal hallgatta végig a helyi környezetvédők gondolatait. A találkozót a Polgármester Úr felemelőnek, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke hasznosnak találta a közösségi oldalikon tett bejegyzéseik alapján.

A zöldebb Győri jövőben bízva reméljük, folytatódik a párbeszéd a civilek és a városvezetés között, és kézzelfogható eredményei is lesznek az egyeztetéseknek.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás