A Reflex Környezetvédő Egyesület az Éghajlatvédelmi Szövetséggel és az Ökológia Stúdió Alapítvánnyal együtt vállalta fel a Győrkőcfesztivál Zöld udvarának megszervezését, ahol sokszínű programmal várták az érdeklődő fiatal és idősebb Győrkőcöket. Többszáz gyerek kéznyomából készült el a Nagy fa közösségi festménye. Idén ismét óriási érdeklődés kísérte az újrapóló ékszerek készítését, valamint az Ökostúdió újrapapír merítő műhelyét. Közönségcsalogatóként jól mutatkozott be a néhány éve elkészült malomkerék modell, melyet az egész fesztivál ideje alatt forgatott a víz. Sátrainkat díszítve kiállítottuk a Reflex múltját bemutató molinósorozatot is, mely nem csak dekorációként, hanem szemléletformálásként is hasznos volt. Egy a fesztivál keretében megvalósított akciónkkal csatlakoztunk a Nagy Ugrás 2018 elnevezésű kezdeményezéséhez.

A péntek esti vihar után szombat reggelre eloszlottak a felhők és az igazi fesztiválidőben a nyitásra már rengetegen várták, hogy bekacsolódhassanak a Zöld udvar foglakozásaiba, programjaiba is.

Nagy fa 

Óriási móka volt színesre festeni a tenyerünket és annak lenyomatával segíteni a Nagy fa elkészítését! Háromszáztizennégyen segítettetek, köszönjük! Örülünk, hogy Ti is szeretitek a fákat, jó lenne belőlük még több a városainkban! 

Újrapóló műhely

Idén ismét nagy érdeklődés kísérte az újrapóló ékszerek készítését és ugyan a legmenőbb színek már szombat kora délután elfogytak a lelkesedés nem lankadt és szebbnél-szebb karkötők, hajpántok é nyakláncok készültek. 

A legkörnyezetkímélőbb papír

A hatalmas érdeklődést jól jelzi, hogy az Ökológiai Stúdió idén csak vasárnapra kinyitó újrapapír merítő műhelyében az egy nap alatt készült annyi papír, mint tavaly az egész fesztivál alatt. 

Malmok a közösségfejlesztés fókuszában

Az év elején indult a Reflex közösségfejlesztési pályázata pápateszéri ökológiai központjában. A program egyik fókusza a helyi patakmalmokhoz kapcsolódik. A malomkerék modell a Győrköcön is osztatlan sikert aratott.

REFLEXikon 

Míg a fiatalok a kézműves foglalkozásokon alkottak az idősebbek végignézhették a Reflex harminc évét bemutató vándorkiállítását.

Nagy ugrás

Idén épp a Győrkőc idejére esett a WWF Big Jump - Nagy ugrás akciója. Miután a fesztiválon a fürdőzés a Rábában szigorúan tilos platánkéregre rajzolt és írt üzeneteket gyűjtöttünk, amelyeket az akció időpontjában a Radó-sziget kis hídjáról indítottunk el a folyón át a tenger felé.

A rendezvény fotóalbuma: https://photos.app.goo.gl/yy9DjNVCLwEhqtp38

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás