A Reflex Környezetvédő Egyesület is csatlakozott a WWF Nagy Ugrás 2018 elnevezésű kezdeményezéséhez, mellyel éltető vizeinkre, elsősorban Európa folyóira hívtuk fel a figyelmet. Az idei Nagy Ugrás időpontja egybeesett Magyarország talán legnagyobb gyerek fesztiváljával, a győri Győrkőc Fesztivállal. Mivel egyesületünk szemléletformáló standjával rendszeresen részt vesz a fesztiválon, így a két programot megpróbáltuk összekapcsolni. Miután a rendezvény helyszínén szigorúan tilos a vízbeugrás, ezért mást találtunk ki.

Úgy csatlakozunk a kezdeményezéshez, hogy a fesztiválozó gyerekek és szüleik által készített - üzenetekkel ellátott - apró hajócskákat bocsátunk vízre a Nagy Ugrás időpontjában. A kishajók nem okoztak környezetszennyezést, hiszen azok természetes anyagból készültek. A platánfák leváló kérgére írtak, rajzoltak üzeneteket, gondolatokat a résztvevők, ezzel is megmutatva azt, hogy mennyire büszkék Győrre, a folyók városára, és mennyire fontos számukra folyóink védelme.

Az üzeneteket szállító kishajók a fesztivál mindkét napján (szombaton és vasárnap) készültek a fesztivál zöld udvarában, a Reflex sátorban. A nagy vízrebocsátásra a Nagy Ugrással egy időben 2018. július 8-án, vasárnap délután 3-kor kerül sor. Végül összesen 136 platánkéregre írt vagy rajzolt üzenetet dobtunk a Radó-sziget kis hídjáról a Rábába és indítottunk útnak a folyókon át a tenger felé a Big Jump nemzetközi akciójában.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás