Az erdő legyen veled! címmel szakmai fórumot szervezünk a győri fák szerepéről a fenntarthatóságban. Az esemény célja annak a kérdésnek a vizsgálata, hogy a helyi közösség hogyan tud szerepet vállalni Győr város fáinak, fasorainak, parkjainak és erdős területeinek megóvásában, fenntartásában és fejlesztésében. A fórum az Európai Fenntarthatósági Hét helyi rendezvényeként várja az érdeklődőket.

 

Az erdő legyen veled!
szakmai fórum a győri fák szerepéről a fenntarthatóságban
 
MEGHÍVÓ
 
2018. május 30. szerda 17:00-20:00 – Kristály Étterem (Győr, Bartók B. u. 9.) 
 
A fórum célja annak a kérdésnek a vizsgálata, hogy a helyi közösség hogyan tud szerepet vállalni Győr város fáinak, fasorainak, parkjainak és erdős területeinek megóvásában, fenntartásában és fejlesztésében. A program két részből áll, az első részben rövid, gondolatébresztő előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők, míg a rendezvény második felében fórumbeszélgetésben biztosítunk lehetőséget a résztvevők kérdéseinek, észrevételeinek megvitatásra.   
 
Tervezett rövid előadások
- A civil mozgalmak lehetőségei a városi zöldfelületek védelmében – Bodnár Zsuzsa – Ligetvédők;
-Városi zöldfelületekkel kapcsolatos társadalmi igényekről szóló kutatások – Dr. Szigeti Cecília – Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület;
- A városi zöldterületek jelentősége – Dr. Jóna László – Magyar Urbanisztikai Társaság Győr-Moson-Sopron megyei csoport;
- Építészet, vagy épített környezet – Szabó Gyula – Arrabona Városvédő Egyesület;
- Környezeti nevelés lehetőségei a győri parkokban – Lampert Bálint – Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület;
- Zöldfelületek iránti érzékenyítés az iskolákban – Dr. Halbritter András – Reflex Környezetvédő Egyesület;
- Többet ésszel, mint láncfűrésszel! – Lajtmann Csaba – Éghajlatvédelmi Szövetség
- Egymásból építkezünk - Zöld érdekérvényesítés az EU-ban – Mucsi Gyula – Transparency International Magyarország
-Előadóként kérjük fel közreműködésre a fórumon Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatát, a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt-t, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt-t és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot. 
 
Jelentkezés a fórumra
A részvétel a fórumon ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2018. május 28-ig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével itt: https://goo.gl/forms/PykiSBCB6QXqYc4o1 
 
Részletek és bővebb felvilágosítás: Lajtmann Csaba – 06 30 232 6658 – Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. 
 
A fórum a Transparency International Magyarország (TI Magyarország) az „Európa a Polgárokért” programjának keretében az Európai Unió és a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg, a rendezvényen elhangzó előadások nem tükrözik a támogatók álláspontját.
 
A meghívó az alábbi linkről letölthető.
 
Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Fa_fórum_meghívó.pdf)Fa fórum meghívó137 kB

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás