A Reflex Környezetvédő Egyesület Pápateszér-farkashegyi erdei iskolájában 2014. május 9-én ötödik alkalommal rendeztek a Madarak és Fák Napja alkalmából természetismereti vetélkedőt. A Pápateszéri Általános Iskola felhívására öt iskola kilenc csapata jelentkezett, a házigazda Pápateszér mellett Lovászpatonáról, Ugodról és Pápáról érkeztek a vetélkedő résztvevői.

 

 

 

 

 

A legjobb eredményt a Lovászpatonai Bánki Donáth Általános Iskola "NYÍR" csapata (Busa Blanka, Busa Erzsébet, Sárközi Dominika, Császár Klaudia) érte el. Felkészítő tanáruk Szenténé Bácsi Zsuzsanna.

Az I. helyezett csapat iskolája az oklevél mellé háromnapos erdei iskolai foglalkozásra szóló meghívót vehetett át a Reflex egyesület elnökétől.

Második helyen az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola "Partizó fecskék" csapata: Horváth Réka, Bajner Attila, Szőke Zalán, Strommer Dávid végzett, felkészítő tanáruk Polgár Mónika.

A pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola "Fészekőr" csapata: Barth Zsigmond, Feczkó Csongor, Podényi Márton, Schlecht Bence - harmadik lett.

Az első három csapat tagjai egyebek mellett környezettudatos életmódot hirdető pólókat kaptak az oklevél mellé. Valamennyi résztvevő Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye helyi védett természeti területeit bemutató térképet, újrapapírból készült füzetet, órarendet és környezetbarát ceruzát kapott a verseny szervezőitől. A vetélkedő feladatainak összeállításában a Reflex szakemberei mellett a NYME Apáczai karának hallgatói is részt vettek dr. Halbritter András vezetésével.

A vetélkedő levezetését ezúttal is Léhner Ilona, a versenyt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola igazgatója vállalta. A zsűri elnöke Peimli Piroska Kitaibel-díjas természetvédő volt, tagjai: dr. Halbritter András biológus, a NYME Apáczai karának tanszékvezetője és Horváth Ferenc környezetmérnök, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke voltak.

A vetélkedő előkészítésében és lebonyolításában a Reflex munkatársai, Lajtmannn József, Nagy Péter és Vass Gergely vettek részt.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás