Közösségfejlesztő programokat kínálva fogadtuk a helyi iskola diákjait és pedagógusait a Reflex Ökológiai Központjában, 2018. június 7-én. A Reflex és a pápateszéri plébánia közös, HÉT2 elnevezésű projektjének keretében megrendezett jó hangulatú, eseményen közel negyvenen vettek részt. Az összejövetel nem titkolt célja az volt, hogy felkeltsük a helyi fiatalok érdeklődését az EFOP-által támogatott programunk iránt, és hogy közülük minél többen – aktív résztvevőként – segítsék annak megvalósulását. A fiatalokat most elsősorban a projekt során létrehozott két közösségi körhöz (Malom kör és a K.É.K. kör) való csatlakozásra biztattuk.

A rendezvény bemelegítő közösségi játékokkal indult, majd Nagy Péter a Malom kör, és Lajtmann Csaba a K.É.K (közösség-élmény-környezet) kör vezetői mutatták be röviden a két, Reflex által koordinált közösségi kör tervezett tevékenységeit.

A K.É.K kör egyik jövőbeni fő tevékenységéhez próbáltunk kedvet csinálni a közösségi kemencés sütögetéssel. A bedagasztott tésztából a gyerekek saját maguk készíthettek változatos pizzákat, melyeket az előre felfűtött kemencében sütöttünk készre. Az elkészült 25 pizza mindegyike elfogyott a nap végére.

A folytatásban a gyerekekkel izgalmas, szórakoztató közösségfejlesztő játékokat játszottunk, melyekben a diákok mellett a pedagógusok is aktívan részt vettek.

Az esemény végén a diákoknak kiosztottuk a jelentkezési lapot, melyek kitöltésével csatlakozhatnak köreinkhez. Reméljük, minél többen így tesznek!

Képes beszámoló a rendezvényről:

További képek itt: