Az egyik legrangosabb elismerésben részesült a győri Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa dr. Kalas György pénteken délelőtt Budapesten az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.

 

Barátunk és munkatársunk hosszú évek környezetvédelmi munkájának, szakmai alázatának és elhivatottságának elismeréseként vehette át a díjat Prof. dr. Szabó Máté ombudsmantól. A díjat - melyet 2011-ben Sólyom László egykori köztársasági elnökünk is átvehetett - az emberi és állampolgári jogok védelme területén kifejtett kiemelkedő emberi helytállásért, szakmai tevékenységért adományoz az állampolgári jogok biztosa.

A környezetvédő civilek kalasgyurijának méltatásában kiemelték, hogy egész élete és munkássága a környezetjog mindennapi fogyasztásra alkalmassá tételéről, élettel való megtöltéséről és a gyakorlatba történő átültetéséről szól. Minden cselekedetét áthatja az unokáinktól kölcsönkapott világért érzett felelősség. Életvitele önmagában példa számunkra: sosem saját személyét helyezi előtérbe, minden az ügyről, a feladatról, a jobbításról szól körülötte.


Dr. Kalas György az egészséges környezethez való alapvető jog védelme és a környezetvédelem területén kiemelkedő emberi helytállást, szakmai tevékenységet fejtett ki, kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és jelentősen hozzájárult ilyen eredmények eléréséhez. Munkássága és életpályája elismeréseként adományozta neki a Justitia Regnorum Fundamentum díjat az alapvető jogok biztosa 2012-ben.


Barátunknak, munkatársunknak, vagy ahogy ő mondja „harcostársunknak" őszintén és szeretettel gratulálunk a teljesítményéhez méltó elismeréshez. Szép volt Gyuri!

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás