A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2012. május 11-én negyedik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett természet- és környezetismereti vetélkedőn. A Veszprém megyei iskolák mellett idén a szomszédos Bakonyszentlászlóról is beneveztek, így a vetélkedő már Győr-Moson-Sopron megyére is kiterjedt. A házigazdák 3 csapata mellett Ugodról és Lovászpatonáról 2-2,  Bakonyszentlászlóról, Mezőlakról, Pápáról és Vaszarróll 1-1 csapat érkezett, így összesen 11 négyfős csoport vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben a Mezőlaki Általános Művelődési Központ CSODABOGARAK  csapata - Csuti Barbara 5. osztályos, Móricz Sarolt Katinka 6. osztályos, Móricz Márta Mikolt és Rédei Enikó 8. osztályos tanuló. A TURUL csapata második, a bakonyszentlászlói TERMÉSZETJÁROK csapat harmadik lett. A házigazda pápateszériek  egyik csapata, a VÁNCZ-ÉR  éppen csak hogy leszorulva a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

 

A vetélkedő tárgya a Bakonyban eredő Marcal folyó szennyeződése (vörösiszap) és természeti értékei. A vetélkedőt többek között a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás kiírása támogatta.

Az emléklap mellé minden résztvevő a Reflex Környezetvédő Egyesület által fölajánlott, környezet- és természetismereti szakkönyvet, valamint újrahasznosított papírból készült füzetet kapott ajándékba. Az okleveleket és díjakat Léhner Ilona iskolaigazgató, a vetélkedő szervezője és levezető házigazdája, valamint Peimli Piroska zsűrielnök adta át.

A zsűri tagjai:
- Peimli Piroska Kitaibel-díjas természetvédő, a Fertő Hanság Nemzeti Park munkatársa
- Dr. Halbritter András Albert biológus, a NYME Apáczai Csere János Kar tudományos munkatársa
- Rogovszky Zoltán biológus, a Tata-agostyáni Ösvény oktatóközpont szakmai veztője

A vetélkedő szervezésében önkéntes munkával a Reflex tagjai - dr. Halbritter András, dr. Hajósy Adrienne, Lajtmann József, Nagy Péter, Németh Veronika, Peimli Piroska és Szűcs Gábor - vettek részt.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás