Az idei évben január végén rendeztük meg a Kisbajcsi Környezet- és Természetismereti Vetélkedőt. Az eredetileg 2023 őszére tervezett tudáspróbára ezúttal hat iskolából érkeztek a versenyző csapatok a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskolába, a vetélkedő helyszínére. A házigazda iskola csapata mellett 4-4 főből álló csapatok jöttek Gönyűről, Pérről, Dunaszegről, Győrladamérról valamint Kunszigetről.

A résztvevőket a házigazda iskola részéről Takács-Babos Judit intézményvezető köszöntötte, majd Horváth Ferenc adott tájékoztatást a vetélkedő menetéről. A megnyitó után elkezdődött a vetélkedés, amely két részből állt. Három csapat a vetélkedő első felében írásos (teszt) feladatokat oldott meg az aulában, mialatt a többi csapatra három állomáson gyakorlati feladatok vártak. Rövid szünet után, a második fordulóban helyet cseréltek a csapatok. A kétfordulós vetélkedő végén a zsűri összeszámolta a pontokat és meghozta a döntését. A zsűri tagjai voltak: Kalas György, Nagy Péter és Horváth Ferenc. A verseny lebonyolításában - a gyakorlati feladatokban való közreműködéssel - részt vett még Lajtmann Csaba, a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa is.

Az elért pontszámok alapján látszott, hogy a versenyzők a már 8. alkalommal megrendezett vetélkedőre is alaposan felkészültek. Szinte mindent tudtak az év madaráról, az év fájáról, jól ismerték a felkészülési anyagban kiküldött további fákat is, valamint a madarakat és azok hangját is.

 

A vetélkedő eredménye az alábbiak szerint alakult:

1. helyezett:

Papucsállatkák csapata – Győrladamér

Csapat tagjai: Görög Bianka, Erdei Zsófia, Éri Kata Sára, Varjas Kinga Ilona

Felkészítő tanár: Nyersné Kiss Hajnalka

 

2. helyezett:

Madárlesők csapata – Kisbajcs

Csapat tagjai: Dózsa Liza, Győri Nóra, Ofenbeck Mária, Komáromi Kata

Felkészítő tanár: Szabó Miklós

 

3. helyezett:

Gyöngyvirág csapata – Gönyű

Csapat tagjai: Rott Boglárka, Erős Levente, Nagy Lily Ann, Pozsgai Bálint

Felkészítő tanár: Mészáros Tünde

 

A versenyzők az oklevelek és az emléklapok mellett értékes tárgyjutalmakban részesültek, melyet a Reflex Környezetvédő Egyesület ajánlott fel.

A vetélkedő végén idén sem maradt el a közös csoportkép készítése.

A vetélkedő megvalósítását az Agrárminisztérium támogatása segítette.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás