2023-ban harmadik alkalommal népesült be a Reflex Ökológiai Központja a HUG fesztiválon, amely már a kezdetektől törekszik arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal terhelje meg környezetét. A Reflex Környezetvédő Egyesület, az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Magyar Természetvédők Szövetsége idén változatos zöld programokkal várta az érdeklődőket a Reflex Szalamházában, amelynek ajtaja először a fesztiválon nyílt meg a nagyközönség előtt, és amely beváltotta reményeinket: a nyári forróságban is kellemes klímával szolgált.

A játékos foglalkozások mellett, ahol a résztvevők kipróbálhatták a környezettudatos társasjátékokat, üzeneteket rajzolhattak és festhettek, több programunk is bemutatkozott:

A pápateszéri patakmalmok nyomában - Hogyan keressünk malmokat a georeferált kataszteri térképen? címmel "Malmos” Nagy Péter a Reflex Egyesület szakértője tartott előadást Pápateszér egykori 25 patakmalmáról.

 

Fókuszban az energia! címmel játékos foglalkozás keretei között beszélgettünk a közösségi energiáról és az energiaszegénységről Éger Ákossal, az MTvSz ügyvezető elnökével, Szalkai-Lőrincz Ágnessel, az MTVSZ közösségi energia munkatársával és Lajtmann Csabával a Reflex programvezetőjével.

 

Játékos foglalkozást követően, amelyben a természetalapú innovációkról beszélgettünk, és a városi fákhoz kapcsolódó játékos szituációs foglakozást tartottunk A fa érték! táblát avattunk az ökológiai központ öreg diófájánál. 
 
További képek a programjainkról:

 

 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás