Nem panaszkodhattunk az időjárásra január 18-án sem, a téli túránk napján. Hacsak azért nem, mert a tél és a havas dombok helyett szinte tavaszias hangulatú táj várt minket Győrújbaráton. A tavaszt idézték a rügyező fák és cserjék, illetve néhány naptárt tévesztő, virágba borult növény. Képes beszámolónk alább olvasható.

 

 

Kis csapatunk szombaton reggel Győrből érkezett a Győrújbaráti gyermektáborhoz, ahonnan elindítottuk a túránkat.

A fenti fotó is - amint a dátum alapján is látszik - a téli kirándulás napján készült Győrújbarát határában.

Az enyhe idő, illetve a megelőző napok csapadékosabb időjárásának köszönhetően többször is meg kellett küzdenünk a sárral.

A túra útvonala nem volt túl bonyolult, de azért a térkép most is jó szolgálatot tett.

A Halbritter-családtól Nyúl környékén elváltunk, míg ők a falu felé vették az irányt, a maradék csapat tovább indult Ménfőcsanak felé.

Az út vége felé még a kilátóból is körülnéztünk, felmértük mennyi utat tettünk meg, és még mennyi van hátra Csanakig. Onnan nem tűnt soknak. 

Végül délután 3 óra körül értünk Ménfőcsanakra, ahol miután letakarítottuk a bakancsunkra rakodó sarat, kiszámoltuk, hogy nagyjából 13-14 km-t tettünk meg.

Tavasszal újból útra kelünk. Azt nem merjük megígérni, hogy akkor is hasonló tavaszi időben, úgyhogy azt javasoljuk, a hótaposót mindenki tartsa készenlétben!

 

 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás