Kép: Mozdulj a klímáért! 2021 Sokorópátkai Általános IskolaA Reflex Környezetvédő Egyesület álláspontja a győri ipari park 350 hektáros bővítését megalapozó szabályozási és rendezési terv módosításokkal kapcsolatban.

 

Nem értünk egyet a tervezett módosítással, mert az ellentmond több helyi, térségi és országos törvénynek, stratégiának, tervnek és programnak.
Nem értünk egyet a tervezett módosítással, mert egy autóipari óriás kiszolgálása nem fenntartható sem gazdasági, sem társadalmi, sem környezeti szempontból.
Nem értünk egyet a tervezett módosítással, mert a globális kihívások - éghajlatváltozás, gazdasági krízis, szomszédban dúló háború - idején az élelmiszer önrendelkezést biztosító jó minőségű termőföld lebetonozása bűn.
Nem értünk egyet a tervezett módosítással, mert Győr város meglévő és tervezett infrastruktúrája képtelen kiszolgálni egy ekkora léptékű fejlesztést.
Nem értünk egyet a tervezett módosítással, mert olyan környezetre és emberi egészségre káros tevékenységeket tesz lehetővé, amelyek nem csak helyi, hanem térségi szinten is jelentős kockázatokat rejtenek.
Üdvözöljük az alulról szerveződő győrszentiváni közösség összefogását, és biztatjuk a győrieket és az ország egészének lakosságát, hogy segítsenek a Győr melletti termőföldek megóvásában!

Győr, 2022. augusztus 12.

A győrszentiváni közösség hírei: https://www.facebook.com/szivugyunkszentivan

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás