Építettünk jurtát, tapasztottunk szalmafalat, kicsinosítottuk a Reflex Ökológiai központját, közben megismerkedtünk a helyi ízekkel, meglátogattuk az épület felmérési tervei szerint felújított Bögi malmot, ismerkedtünk a lovaglással, a helyi lovas közösséggel, felfrissültünk a Teveli tóban. Rövid képes élménybeszámoló az Éghajlatvédelmi Szövetség, a Reflex Egyesület és az MTvSz közös táboráról.

 

Nagyon vegyes összetételű csapat jött össze élménytáborunkra: fővárosi egyetemisták közösségfejlesztő és kertészeti szakokról, győri és helyi középiskolások, és kicsit idősebbek az ország távolabbi pontjairól is, akik szerették volna jobban megismerni a Reflex Ökológiai Központjának szalmabála panelekből készülő új épületét.

 

Az első nap nemcsak egymással, hanem a helyi lovas közösséggel és a lovaglással is megismerkedtünk.
 
A hét legmenőbb programja egyértelműen a sártapasztás volt, a résztvevők beszálltak a készülő szalmaházunk sártapasztásába és gyúrásába.
 
 
A jurtaállításhoz az eredetileg tervezettnél jóval több idő kellett, és a perzselő napon végzett terepegyengetés a kevésbé népszerű munkák egyike volt.
 
Maradék lecekből felirat készült a kapunkra.
 
A Reflex helyi munkatársának, Nyári Erikának a jóvoltából hagyományos roma ételekkel ismerkedhettünk meg: a cigánytésztával, a romás zöldbabfőzelékkel.
 
 
Ellátogattunk a Bögi malomba, amely az elmúlt években épült újjá a hetvenes években elvégzett építészettörténeti felmérés alapján.
 
 
A csütörtök délutáni nyílt napunkra több mint harminc barátunk és ismerősünk jött el, ahol a reflexesek röviden bemutatták a központunk történetét, a szalmabála építőink pedig a szalmabála paneles technológiát.
 
 
A körteáldás után természetesen a nyílt nap vendégei is beszállhattak egy kis élménytapasztásra.
 
Az esemény teljes fotóalbuma: https://photos.app.goo.gl/DJQ4rqcd8jVP2LLD8
 
 
Központunk fejlesztésének költségeit az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatja, az esemény az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás