A Reflex nyári táborai közül a majd egy évtizedes hagyományokkal rendelkező természetfotós tábor ez évben a „Rómer Flóris nyomában a bakonyi vizek mentén" szlogennel a hegység karsztvizeinek nyomába eredt. Az egyhetes program keretében számtalanszor villant a vaku a források, patakok mentén.

 

A tábor résztvevői gyalog, kerékpárral, kisbusszal keresték meg a szebbnél-szebb bakonyi természet adta, lencsevégre kapható motívumokat. A szakmai munkát, ahogy az előző nyolc fotóstábor szakmai munkáját Szabó Béla fotóművész, míg a szerteágazó háttér feladatokat Nagy Péter a Reflex munkatársa látta el. A hét nap gazdag programja önmagáért beszél:

Pápateszéri Természetfotós Tábor 2015
(Pápateszér-Farkashegy, 2015. augusztus 2.- 8.)

Mottónk: Rómer Flóris nyomában a bakonyi vizek mentén - a nagy természettudós születésének 200 évfordulója alkalmából

1. nap (vasárnap) 14 órától Szabó Béla ismerteti a tábor programját, majd Nagy Péter a pápateszéri helyi értéktár bizottság elnökeként tart előadást a település értékeiről, az egykori pápateszéri vízimalmok világáról. Este vetítések a korábbi táborok képeiből. Szabó Béla fotóworkshop filmek.
2. nap (hétfő) Jásd- Poós-vízimalom, Római fürdő (Gaja patak), Tés (szélmalom, kovács-műhely), vagy keresztül a Magas- Bakonyon Bakonybél, Pénzesgyőr Kerteskői-szurdok (Gerence-patak ), Olaszfalu-Eperjes-hegy tanösvény, vagy Bakonybél-Odvaskő, Witt-tó és kilátó. Este a nap értékelése.
3. nap (kedd) Pápateszér és környéke Pápateszéren újraépülő vízimalom, Csárdapuszta (Kossuth Lajos emléke) kerékpáros kirándulás. Este előadás, képek értékelése.
4. nap (szerda) Bakonyszentlászló-Fenyőfő (Hódos-ér, Cuha-patak) geotúra fotós szemmel. Vendég: Czibula György geotúra vezető (Bakonyalja Barátai Egyesület). Este Lajtmann József (Reflex Egyesület)előadása a bakonyi karsztvizekről, a védett ivóvízbázisokról.
5. nap (csütörtök) Somlyó-hegy és Németbánya Dino Expo 2015. Kirándulás a dinoszaurusz feltárásokra, valamint a Két-túra útvonal vizes pontjaihoz (Bitva-patak). Este képek értékelése.
6. nap (péntek) Képek válogatása a kiállításra, Dr. Halbritter András vezetésével ismerkedés a vízi világ mikroszkópos világával és a mikroszkópos fényképezéssel. Este Lajtmann József vetítéses előadása a Bakony természeti értékeiről.
7. nap (szombat) Délelőtt a képek keretezése és a kiállítás rendezése. 11.00 órakor Kiállítás megnyitó a pápateszéri polgármesteri hivatal nagytermében. 12.30 órakor közös bográcsos ebéd a szülőkkel, hozzátartozókkal, barátokkal. 14.00 órakor táborzárás, hazautazás.
- A reggeli időpontja: 7.30, az ebéd időpontja: 12.30 (kivéve, ha egész napos kirándulás a program), a vacsora időpontja 18.00

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás