Az elmúlt hetekben, nap, mint nap elmondható volt, hogy a Reflex pápateszér-farkashegyi Ökológiai Oktató Központja és Erdei Iskolája betölti funkcióját. A táborok, a képzések résztvevői „jó adag" ismeretre tehettek szert az Észak-Dunántúl geológiai és elsősorban a felszíni és felszín alatti vizeinek adottságairól.

A bakonyi reflexes ház fiatal és idősebb vendégei szakmai bemutatóval színesített forrás és patak kirándulásokon vehettek részt. A bakonyi kert tövében eredő Reflex-forrástól (Váncz-ér) indulva a Cuhai-Bakony-ér és a Hódos-ér, illetve azok völgyei szerepeltek a terepi programokban. Ezeket a túrákat Czibula György, a Bakonyalja Barátai Egyesület elnöke, dr. Halbritter András biológus (Nyugat-Magyarországi Egyetem) és Lajtmann József, valamint Nagy Péter, a Reflex munkatársai vezették.

Az Oktató Központ nagyterme adott helyet a késő délutáni, esti vetítéses előadásoknak, ahol a jelenlévők megismerkedhettek a Balaton és a Duna közötti terület felszíni vizeivel (elsősorban a Marcallal és oldalvízfolyásaival), illetve a patakokon, folyókon, tavakon túl, hazánk két legjobb minőségű, „legfinomabb" vizet adó vízbázisaival, a parti szűrésű és a karszt vizekkel. Az előadások mindig egy koccintással zárultak, a bolti ásványvizeket „lepipáló" bakonyi karsztvízből kortyintottunk.