Kíváncsi vagy, mit tehetnél a hétköznapok során a környezetvédelemért? Milyen zöld alternatívák építhetők be a napi rutinba? Érdekelnek a kis lépések? Vagy nagyobbakra váltanál? Szeretnéd tudni, mire vagy képes más európai országok lakóihoz képest? Hol találnád magad egy nemzetközi rangsorban? Játssz Te is és csatlakozz a Jövő - Javítók táborához! Regisztrálj a Change The Future nemzetközi játékba!

 

Hazai szereplők – köztük a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség - részvételével zajló nemzetközi projekt keretein belül született meg a „Change The Future" on-line szemléletformáló játék. A www.change-the-future.eu/hu weboldalon magyar nyelven is elérhető játékba regisztrált csatlakozók – egyénként vagy csapatban – zöld vállalásokat tehetnek; a rendszeres kerékpárhasználattól a környezettudatos vásárláson át a komolyabb témákig mindenki megtalálhatja azokat a feladatokat, melyeket saját hétköznapjai során kivitelezhetőnek talál. Középiskolás korosztálytól az idősebb generációkig mindenki számára érdekes és életmódváltásra ösztönző kihívások között lehet szemezgetni!

A kiszemelt vállalásokat – a választott témától függően – egyszeri alkalommal vagy néhány hetes időkeretben lehet megvalósítani. Az adott időtartam lejártát követően a résztvevők az on-line rendszeren keresztül jelezhetik, hogy sikerült‐e betartani vállalásaikat. A sikeres teljesítéseket a játék Jövő‐javító pontokkal jutalmazza. A megszerzett pontok alapján a játék rangsort alakít ki, mely folyamatosan nyomon követhető a weboldalon, így a résztvevők figyelhetik azt is, hogy ki és hol gyűjti a legtöbb pontot, azaz teljesíti a legtöbb zöld feladatot és vált leginkább környezetkímélő életmódra!

Mivel a játék egyszerre 10 európai országban fut, az elért személyes vagy csapat szintű eredmények a nemzetközi mezőnyben is szerepelni fognak; egy nemzetközi barátságos megmérettetés pedig igazán izgalmas próbát jelenthet!

A játékba történő regisztrációhoz csak egy e-mail címre van szükség. A játékban egyénileg illetve csapatban is részt lehet venni. A csatlakozás menete egyszerű. A "Regisztrálok" gombra kattintva egy e-mail címet, egy felhasználónevet - ami majd megjelenik az eszköz felületén - és egy jelszót kell megadni. A regisztrációt követően ki kell választani a várost, ahol a regisztráló él, illetve ekkor lehet csatlakozni csoporthoz is. A sikeres regisztrációt automatikusan küldött e-mail erősíti meg.

A rendszer által megadott időintervallum lejártával a résztvevők e‐mailt kapnak azzal kapcsolatban, hogy sikerült‐e teljesíteni a vállalásukat. Ha a résztvevő visszaigazolja a kihívás teljesítését, az oldal elkönyveli a pontokat. A rendszer nem kéri, hogy a regisztrálók bármily módon igazolják is vállalásaik megvalósítását; ugyanakkor bízik a résztvevők fair hozzáállásában.

További részletek a játékkal kapcsolatban ezen a linken találhatóak: https://www.change-the-future.eu/hu/faq-and-contact

A projektet az Európai Unió támogatja.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás