Ötödik alkalommal rendeztek környezet- és természetismereti vetélkedőt Kisbajcson, 2019. november 22-én. A helyi iskola szervezésében lezajlott tudáspróbán hat iskola hét csapata vett részt. A kunszigeti, a gönyűi, a péri, a győrladaméri és a helyi iskolán kívül az idei évben is érkezett egy csapat a határon túlról, Csilizradványból. A verseny szakmai megvalósítását a Reflex Környezetvédő Egyesület mellett a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Pannon-Víz Zrt. is segítette, a versenyfeladatok összeállításával és azok lebonyolításával. A csapatok elméleti és gyakorlati feladatokban is összemérték tudásukat, főként természetismereti témákban, de kaptak kérdéseket az egyik legfőbb természeti kincsünkkel, a vízzel kapcsolatosan is.

A feladatok, melyeket meg kellett oldaniuk, többek között a Fertő-Hanság Nemzeti Parkról, az év fájáról, az év madaráról szóltak, illetve próbára tették magukat a madarak és a fák felismerésében is. A vetélkedőn elért pontszámokból jól látszott, hogy a csapatok felkészülten érkeztek a versenyre, azonban mindközül a legjobban a győrladaméri csapat teljesített, mely kiemelkedő eredménnyel nyerte meg a 2019-es vetélkedőt. A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

I. helyezett:

Csapat: Sirályok

Iskola: Győrladamér Községi Általános Iskola

Csapattagok:

Zseni Eszter

Tompa Rebeka

Szalma Orsolya

Jéger Noémi

Felkészítő tanár: Nyersné Kiss Hajnalka

II. helyezett:

Csapat: Péri Cigánycsukok

Iskola: Péri Öveges József Általános Iskola

Csapattagok:

Nagy Annabella

Sári Liliána

Timon Dávid

Tóth Eszter

Felkészítő tanár: Felk: Molnár János

III. helyezett:

Csapat: Örökzöldek

Iskola: Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Csapattagok:

Tamás Flóra

Strobli Rebeka

Szalai Sarolta

Losonczi Mira

Felkészítő tanár: Farkas Liza Erzsébet

A versenyzők az oklevelek és emléklapok mellé a Reflex és a Pannon-Víz Zrt. felajánlásának köszönhetően értékes, környezetbarát tárgyjutalmakat is kaptak, illetve a dobogón végzett csapatokat sikeresen felkészítő tanárok is jutalomban részesültek.

A zsűri elnöke Léhner Ilona, a Pápateszéri Általános Iskola volt igazgatója, aki éveken át volt szervezője, lebonyolítója a Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélkedőknek.

További zsűri tagok voltak Horváth Ferenc, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke, és Kalas György, a Reflex Környezetvédő Egyesület tagja, önkéntese.

A verseny lebonyolításában - a gyakorlati feladatokban való közreműködéssel - részt vesznek még Nagy Péter, a Reflex Környezetvédő Egyesület tagja és önkéntese, valamint Tóth László a Pannon-Víz Zrt. munkatársa.

Bízunk abban, hogy a versenynek lesz folytatása, és jövőre hatodszor is megrendezhetjük a most már hagyománnyá vált Kisbajcsi Környezet- és Természetismereti Vetélkedőt.

Képes beszámoló a vetélkedőről:

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás