A Reflex Környezetvédő Egyesület több évtizedes vizes tapasztalatai alapján a civil vízgazdálkodási munkacsoport tagjaként jelezte észrevételezési szándékát az Európai Unió által támogatott vizes nagyprojektekben. Első projektként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Országos Vízügyi Főigazgatóság kérte fel szervezetünket a „Felső-dunai mellékág-rendszerek árvízvédelme és vízpótlása I. ütem" (KEHOP-1.3.0-15-2016-00013) véleményezésére. Megtettük.

A Reflex Egyesület a WWF Magyarország Alapítvánnyal állította össze észrevételét a tárgyi projekt Megvalósíthatósági Tanulmányára (MT). A januári közös értekezleten résztvevők áttekintették a tervezet részleteit, illetve a NFM és a két zöld szervezet módosító/kiegészítő javaslatait. Mivel számos hibás, sőt káros beavatkozással találkoztunk a tanulmányban, amire módosító javaslatot tettünk, ezért a Reflex az engedélyezési eljárásban is részt kíván venni. Erről a későbbiekben beszámolunk honlapunkon.

A Reflex - minisztériumi felkérés alapján - további két nagy vizes programba is környezetvédelmi szakmai érveivel „belebeszél”: Rába-völgy projekt, a térség árvízvédelmének kiépítése (KEHOP-1-4-0.) és Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja (KEHOP-1.3.0.).

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás