Budapesten, a Regionális Környezetvédelmi Központ megrendezésében kerül sor november végén a Víz Világtalálkozó 2016 Civil Fórumára, melyre a Reflex Környezetvédő Egyesület is meghívást kapott. A Fórum elsődlegesen a „Tiszta víz és Alapvető Köztisztaság" (Fenntartható Fejlődési Célok 6. pontja) fókuszál. A három napos, angol nyelvű rendezvény sorozat egy közösen megfogalmazott civil „nyilatkozat" kiadásával zárul. A Világtalálkozó eseményeiről, valamint az elfogadott álláspontokról, nyilatkozatról részletesen beszámolunk.

A Regionális Környezetvédelmi Központ meghívója:

Kedves Kolléga!

Tisztelettel meghívjuk Önt a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 (Budapest Water Summit 2016) Civil Fórumára, amely 2016. november 28-30. között kerül megrendezésre Buda-pesten, a Millenáris Központban.
A Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére ez alkalommal is a Regionális Környezetvédelmi Központ (The Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe, REC) szervezi a Világtalálkozó Civil Fórumát, amely a Fenntartható Fejlődési Célok 6. pontjára, a „Tiszta Víz és Alapvető Köztisztaság"-ra fókuszál.

A rendezvényre neves nemzetközi és civil szervezetek érkeznek a világ minden részéről, hogy beszámoljanak a fenntartható vízfogyasztással kapcsolatos tapasztalataikról, és megvitassák az azokra adható válaszokat, megoldásokat. Elsősorban olyan gyakorlatokról lesz szó, amelyek egy-egy vizes problémakör megoldására koncentrálnak, és könnyen átvehetők, megismételhetők, alkalmazhatóak. A konferencia végén a plenáris ülésen kerül elfogadásra a Budapesti Nyilatkozat 2016, melynek szövegezéséhez számítunk a rendezvény résztvevőinek és a szakma képviselőinek aktív hozzájárulására, elektronikus formában is. Ugyanígy lehetőségük nyílik arra, hogy a Civil Fórum külön záró nyilatkozatához is hozzászóljanak.
Előre is szíves elnézésüket kérjük, hogy minden elkövetkezendő kommunikációnk a konferencia nyelvén, angolul fog folyni. A rendezvényen sem lesz tolmácsolás. A levél csatolmányaként küldjük az angol nyelvű meghívót és programot.

Amennyiben számíthatunk részvételére, úgy legkésőbb szeptember 15-ig küldje el jelentkezését a szervezetük munkáját bemutató rövid, angol nyelvű emailben az alábbi e-mail címre:
Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

Üdvözlettel,
Dr. Zlinszky János
Director, Sustainable Development Academy of the REC
For more information on the Summit please see http://www.budapestwatersummit.hu/

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás