A Reflex Környezetvédő Egyesület a városi zöldterületek fontosságát hangoztató, azokat népszerűsítő programjának keretében egy vetélkedőre hívta volna a győri általános iskolásokat idén ősszel. Sajnos azonban az élet közbeszólt, a vírusjárvány miatt kialakult helyzetben rendezvényeinkkel nem juthatunk el az oktatási intézményekbe. Egyesületünk erre reagálva egy olyan megoldást dolgozott ki, mellyel ilyen körülmények között is végezhetjük szemléletformáló tevékenységeinket a győri iskolákban. Egy on-line vetélkedőt szervezünk Győr város általános iskoláiban tanuló 10-14 éves diákok 3 fős csoportjai számára.

A vetélkedő célja

A tanulók ismerjenek meg minél több győri zöld területet, legyenek tisztában azok fontosságával, a városi környezetben betöltött szerepével, ismerkedjenek meg azok élővilágával, továbbá, hogy szeressék meg, használják és óvják ezeket a városi élőhelyeket.

Feladatok

A jelentkező csapatok elektronikus úton kapják meg a feladatokat. A versenyfeladatok megoldását szintén e-mail-ben várjuk vissza. A vetélkedő csapatok három feladatot kapnak, melyek megoldására elegendő időt biztosítunk.

Az egy iskolából jelentkező csapatok azonos nehézségű, de különböző feladatokat kapnak.

A vetélkedőn az alábbi kilenc, talán legismertebb győri zöldterülethez kapcsolódnak a feladatok: Batthyány tér, Bem tér, Bisinger park, Eötvös park, Erzsébet liget, Kálóczy tér, Malom liget, Püspökerdő, Radó-sziget.

Díjazás

A résztvevőket környezettudatos ajándékokkal díjazzuk az elért eredménytől függően,

melyeket postai úton juttatunk el a díjazottakhoz az iskolán keresztül.

Jelentkezés

Jelentkezni kizárólag e-mail-ben lehetséges a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. címen, az alábbi adatok megadásával: Iskola neve, csapat fantázia neve, a csapat tagjainak neve, osztálya,

a csapatot segítő felkészítő tanár neve (ha van ilyen), a kapcsolattartásra használt e-mail cím.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 10.

Bővebb felvilágosítás

Reflex Környezetvédő Egyesület – 96 316-192 – Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

 

 A vetélkedő az Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás