A napokban érkezett egyesületünkhöz egy lakossági bejelentés, mely elszomorító tényeket közöl. Alább olvasható a lakossági panasz, melyben képekkel alátámasztva számol be a környezetéért aggódó győri lakos:

„Gyárvárosban, a MOL kút mögött található (kutyafuttató) területének ÖSSZES fáját (nagyrészt egészségesek) kezdték el május 17-én kiirtani azzal az indoklással, hogy a helyére épülő beruházás (sportpálya, játszótér és kutyafuttató) kialakításához ez szükséges.

 

Felháborító, hogy életerős, 35-40 éves nyárfákat és egyéb lombos, tüdőtisztító és árnyékot adó kisebb mennyiségű erdőt kell kivágni egy állítólagosan a lakók érdekét szolgáló beruházás miatt. Természetesen a fák betegnek és életveszélyesnek lettek nyilvánítva, ezt határozatba is foglalták.
A képek azonban szerintem mást üzennek!

fa  fa
Kérdezem én: A LAKÓKKAL KI EGYEZTETETT? MIÉRT KELL KIIRTANI AZ EGÉSZSÉGES FÁKAT?"
Név és cím az egyesületünknél megtalálható.

Az ügy kapcsán meg kell jegyeznünk, hogy azt utóbbi időben ugrásszerűen megszaporodtak az értelmetlen fakivágásokról szóló lakossági bejelentések. Ezeket csupán a fűnyírás elmaradásáról szóló hírek előzik meg. A fű nő, a fákat kivágják.
Egyesületünk már több éve kezdeményezte, hogy a hasonló konfliktusokat elkerülendő, a város a fakivágásokat egyeztesse a város lakóival és a helyi lakóközösségekkel. Sajnos azóta sem történt előrelépés, marad a felháborodott lakók végső kétségbeesése és a kivágott fák szomorú torzója, hiszen a favágókkal kevesen vállalják fel a konfliktust, hogy megvédjék a fákat, ráadásul ők csak a kötelességüket teljesítik a városvezetés útmutatása alapján.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás