A Reflex Környezetvédő Egyesület 1989 április 13-án felhívással fordult Győr város lakóihoz és a város barátaihoz (a felhívás teljes szövege a csatolt dokumentumban olvasható). A felhívásban javasolták, hogy a városon átzúduló hatalmas nemzetközi forgalom miatt kialakult tarthatatlan közlekedési helyzet megoldása érdekében. Szeptember 2-án szmogszeánszra hívtak Győrbe három minisztert, a környezetvédelmi, a közlekedési és az egészségügyi tárcák vezetőit. A szmogszeánsz után a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium és a Reflex Környezetvédő Egyesület vezetői megbeszélést tartottak (a megbeszélésről emlékeztető is készült. Szeptember 24-26-án a Reflex alternatív közlekedéspolitikai konferenciát szervezett Győrben nyugat-európai zöld szervezetek közreműködésével.

ZÁRJUK LE AZ E_5-ÖS ÚT GYŐRI SZAKASZÁT!

A REFLEX Környezetvédő Egyesület úgy véli: ha országunk valóban Európához akar csatlakozni, késedelem nélkül meg kell építeni az autópálya Ausztriáig vezető szakaszát.

A REFLEX 1989 május 20-án

MADARAK, FÁK, EMBEREK NAPJA

címmel a Széchenyi téren és a Herman Ottó utcai vásárcsarnok előtt tartott rendezvényt.

A REFLEX Környezetvédő Egyesület 1989. szeptember 2-án délelőtt "szmog-szeánsz"-ra invitálta Győrbe a környezetvédelmi, a közlekedési és az egészségügyi tárca minisztereit. Az alábbiakban közreadjuk a  rendezvényen készült fotókat.

Az alábbi képek a Reflex SZMOGSZENÁNSZ rendezvényén készültek 1989-ben, melynek keretében három minisztert (környezetvédelmi, közlekedési, egészségügyi) és a város tanácselnökét hívtak meg egy szakmai beszélgetésre. A három miniszterből ketten el is fogadták  meghívást, a megyei tanács épülete előtt őket látjuk a Reflex aktivistáival szemben.

1989 szeptember 24-26-án ZÖLDEK  TRANZITTERROR ELLEN... címmel már a győri városháza dísztermében szervezetek alternatív nemzetközi tanácskozást a hazai és az európai közlekedéspolitikáról abból az alkalomból, hogy az európai közlekedésügyi miniszterek szeptember 26-án Budapesten találkoztak .

A győri alternatív közlekedéspolitikai tanácskozás szervezői:

- Reflex Környezetvédő Egyesület, Győr

- Die Grüne Alternatíve, Österreich