Hetedik alkalommal hirdetett környezet- és természetismereti vetélkedőt a Pápateszéri Általános Iskola a madarak és fák napja alkalmából 2016. május 6-án. Mint minden évben, ezúttal is a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola adott otthont a rendezvénynek. A Reflex munkatársai mellett a SZE Apáczai Kar hallgatói segítettek a kétfordulós vetélkedő lebonyolításában. Miközben a résztvevő csapatok egyik fele tesztkérdésekre válaszolt Léhner Ilona igazgatónő irányításával, a többiek forgószínpad állomásokon kaptak gyakorlati feladatot.

 

A házigazdák Csetényi Dorina tanárnő által felkészített csapata most először végzett az első helyen. A Teszéri Királykák – Pekker Zsófia, Herki Vanessza, Karvas Réka, Forintos Marót – Horváth Ferenctől, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökétől vehették át az I. helyezettnek járó oklevelet és a kétnapos erdei iskolai program meghívóját.

A Pápai Türr István Gimnázium idén négy csapattal nevezett a vetélkedőre, közülük a Bostai Csilla tanárnő által felkészített „Almalekváros palacsinták” - Tóth Regina, Klesitz Betinna, Rozman Cintia, Stubán Emese - 2. helyezést és a Pápateszéri Önkormányzat által felajánlott 10 000 forintos könyvutalványát vehették át Völfinger Béla polgármestertől.

Harmadik helyen a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola „Fehér fűz” csapata – Narancsik Róza, Feczkó Csongor, Tóth Zoltán, Kocsis Benedek – végzett, felkészítő tanáruk Hajas Ildikó. Az oklevelet és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség ajándékát Peimli Piroska zsürielnök, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Kitaibel-díjas természetvédője adta át.

A vetélkedő résztvevői környezetbarát iskolaszerekből összeállított ajándékcsomagot – az első három csapat tagjai a hulladék képződés megelőzésére ösztönző pólót is – vehettek át a zsüri elnökétől és a versenyt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola igazgatójától.

A vetélkedő feladatait a SZE Apáczi Csere János Karának tanító szakos hallgatói dolgozták ki dr. Halbritter András oktatási dékán-helyettes irányításával, Peimli Piroska szakmai útmutatása alapján.

Bár az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai idén nem értek el dobogós helyezést, mindenképpen elismerést érdemel, hogy mintegy 20 kilométeres távolságról kerékpárral érkeztek a vetélkedőre, Polgár Mónika tanárnő vezetésével. Ezúton is gratulálunk az ugodiaknak.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás