Kilencedik alkalommal rendeztünk környezet- és természetismereti vetélkedőt a Pápateszéri Általános Iskolával közösen 2018 május 11-én,  pénteken Pápateszér Farkashegyen, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában. Idén a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata volt a legjobb.

1. helyezett: Természetesek – a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából

Csapattagok: Kálmán Csenge, Németh Zalán, Tóth Barnabás, Feczkó Boróka

Felkészítő tanár: Hajas Ildikó

2. helyezett: Csivitelők – a Pápateszéri Általános Iskolából

Csapattagok: Bojnár Andor, Karvas Violetta, Teiszler József, Simon András

Felkészítő tanár: Csetényi Dorina

3. helyezett: Kendermagok – a csóti Csóthi Géza Általános Iskolából

Csapattagok: Németh Luca, Lőrincze Viktória, Kiss Zsombor, Sági Máté

Felkészítő tanár: Némethné Kádi Otília

A Pápateszéri Általános Iskola és a Reflex Környezetvédő Egyesület 9. alkalommal rendezte meg hagyományos környezet- és természetismereti vetélkedőjét a Madarak és Fák napja alkalmából.

A versenyre 8 négyfős (egy 6. egy 7. illetve két 8. osztályos tanulókból álló) csapat jelentkezett. A vetélkedő nem kimondottan az általános iskolai tananyagra épült. A kérdéseket és a feladatokat a Reflex Környezetvédő Egyesület tagjai és a SZE Apáczai Kar hallgatói állították össze.

Előzetes feladatként a vetélkedőre jelentkező csapatoknak készíteniük kellett egy madárvédelmi eszközt újrahasznosított környezetbarát hulladék, vagy maradék anyagok felhasználásával. Az eszközt magukkal hozták a vetélkedő helyszínére és bemutatták a használatát. Az írásos és a gyakorlati feladatok sorát Lajtmann Csaba zöld küldetés című élménypedagógiai programja zárta.

A vetélkedőt Léhner Ilona, a versenyt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola igazgatója vezette, közreműködtek a SZE Apáczai kar hallgatói. A zsűri: Dr. Halbritter András – elnök, Horváth Kinga, Peimli Piroska, Horváth Ferenc. A díjak és oklevelek átadásán a szervezők és a zsűri tagjai mellett részt vett Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere.

Lajtmann Csaba felvételei:https://photos.app.goo.gl/

Energizair