A győri hulladékkezelő telepre szervezett szakmai kirándulást a Reflex Környezetvédő Egyesület. A kirándulás az egyesület „Megelőzni szabad - Fiatalok szemléletformálásával a hulladék-megelőzésért” című programja keretében valósult meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. A résztvevők társasága az ugyancsak ennek a programnak a keretei között, tavaly ősszel megrendezett kisbajcsi környezetvédelmi vetélkedő csapattagjaiból és a felkészítő tanáraiból tevődött össze. A Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központban 2019. március 27-én lezajlott üzemlátogatáson a gyerekek saját szemükkel láthatták, hogy hova kerül a kukákba dobott hulladék és azokkal mi történik, hogyan dolgozzák fel azokat. Meg tudhatták egyebek közt azt is, hogy a győri hulladék-hasznosítási arány országos viszonylatban jónak mondható, hiszen csak a hulladékkezelő telepre beérkező szemét csupán harminc százaléka kerül lerakásra, a többi részét valamilyen módon hasznosítják.