A „Fogyókúrán a kuka - Hulladékmegelőzés- és újrahasznosítás a győri járásban”elnevezésű projekt keretében a kiválasztott négy iskolában március végén Hulladékos akcióheteket szerveztünk. Az akcióheteket az iskolánként egy-egy, a diákokból február elején alakított szakmai munkacsoport készítette elő. Az egyes iskolák – az aulában bemutatott kiállításaik mellett- változatos formában hívták fel a figyelmet a háztartási hulladékok problémáira. (lásd: http://www.reflexegyesulet.hu/index.php/nulla-hulladek/844-megkezdodtek-az-iskolai-akciohetek). Vállalásunknak megfelelően a Hulladékos Akcióhetek tapasztalatait egy külön módszertani mappában foglaltuk össze - felhasználva abban a Reflex mostani, illetve a környezetvédő civil szervezetek korábbi tapasztalatait.

A mappa két elemből áll. A tanári segédletből és a vetíthető előadási anyagból. A tanári segédlet szakmai bevezetőjében a hasonló rendezvényt felvállaló pedagógusok munkáját megkönnyítő szemléletközvetítő résszel indítunk. Ezután részleteiben leírva vagy lényegileg összefoglalva 40 különféle (Akcióhéten alkalmazható) tevékenységfajtát mutatunk be.

A szöveges részhez igazodóan elkészítettük az egyes tevékenységfajták gyakorlati alkalmazását segítő (64 diából álló) power point összeállítást is, melyet szintén elérhetővé tesszük honlapunkon.

A két dokumentum az alábbi linkkel érhető el:

Kuka fogyókúra akcióhét segédlet - előadási anyag

Kuka fogyókúra akcióhét tanári segédlet

 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

www.szelektalok.hu

 

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás