A  Reflex Környezetvédő Egyesület a „Fogyókúrán a kuka - Hulladékmegelőzés- és újrahasznosítás a győri járásban” címmel futó programjának januári eseményeit foglaljuk össze néhány mondatban.

Január 19-én lezárult a projekt részeként „Így gyűjtünk mi” címmel meghirdetett rajzpályázatunk. A győri járás általános iskoláinak meghirdetett pályázatára 13 iskolából a várakozásainknak megfelelően több mint 300 rajz érkezett be. Az egyesület munkatársaiból, szakértőiből álló szakmai zsűri január 23-án értékelte a beérkező pályaműveket. Ekkor választottuk ki azt a 30 rajzot, amely a projekt keretében kinyomtatandó rajzfüzetek cím- illetve hátoldalát díszíthetik majd.

Elkészült és nyomdába került a projekt keretében kiadandó „Az újragondolt papír” c. brosúra újraszerkesztett változata.

Előzetes egyeztetések után kiválasztottuk a győri járás iskolái közül azt a négy általános iskolát, amelyekben (az akciócsoportok megfelelő felkészítése után) márciusban hulladékos projektheteket bonyolítunk le. A négy iskola: A Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Győrladaméri Községi Általános Iskola, valamint Győrből a Péterfy Sándor Evangélikus Iskola és Gimnázium és a Móricz Zsigmond Általános Iskola.

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

www.szelektalok.hu