Az éghajlatváltozás korunk egyik fő problémája következményei az egész világon éreztetik hatásukat. Habár az éghajlat változásáért elsősorban az iparilag fejlett országok felelősek, annak negatív hatásai a déli, „fejletlenebb" régiókban élőket jóval kedvezőtlenebbül érintik, és nagyobb mértékben sújtják. Általában a legszegényebb - afrikai, dél-amerikai, stb. - országok a legkitettebbek és legérzékenyebbek az éghajlatváltozásra, ugyanakkor épp nekik van a legkisebb kapacitásuk és a legkevesebb lehetőségük a cselekvésre, a változtatásra.

Szenegál sem kivétel ez alól. A „Méltányos falvak" projekt keretén belül készült „Szenegáli lépések a fenntarthatóság felé" című kiadványunkban olyan szenegáli lépéseket ismertetünk, melyek egyszerre nyújtanak hatékony példát az éghajlatváltozás fékezéséhez, illetve a fejlődő térség helyi gazdaságának és társadalmának fenntartható fejlődéséhez. A kiadványban nyolc szervezet képviselőjének történetét mutatjuk be a fenntartható vízhasználathoz, gyümölcs-, rizs-, gabona- és zöldségtermesztéshez kapcsolódva.

A kiadvány a Reflex Környezetvédő Egyesület „Méltányos falvak" projektjének keretén belül, az Európai Unió támogatásával készült, nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

A kiadvány INNEN letölthető!

 

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás