Értékalapú közösségfejlesztésbe kezdett a Reflex. A helyi plébániával közös programot indítottunk Pápateszéren EFOP-támogatásból. A HÉT2 - Hit - Hagyomány - Érték - Élmény - Tudás - Természet közösségfejlesztés Pápa­teszéren és mikrotérségében című pályázati projekt 46,05 mFt támogatást nyert el, és a Reflex Környezet­védő Egyesület és Pápateszéri Római Katolikus Plébánia konzorciumi együttműködésében valósul meg. A program indulásáról adunk most tájékoztatást a sajtó képviselőinek kiküldött sajtóközleményben.

Győr, 2018. január 4.

Reflex Környezetvédő Egyesület

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Értékalapú közösségfejlesztésbe kezdett a Reflex - a helyi plébániával közös program indult Pápateszéren

HÉT² - Hit - Hagyomány - Érték - Élmény - Tudás - Természet közösségfejlesztés Pápa­teszéren és mikrotérségében címmel 46,05 mFt támogatást nyert el a Reflex Környezet­védő Egyesület és Pápateszéri Római Katolikus Plébánia konzorciumi pályázata. A 2017. december 1-én induló, négy éves időtartamú projekt megvalósítási helyszíne az a Pápa­teszér település lesz, ahol a Reflex az ökológiai oktatóközpontját is sikeresen működteti évtizedek óta.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, az EFOP-1.3.7-17 - ,,A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" elnevezésű felhívásán támogatást nyert projektünket Ferenc pápa gondolatainak tükrében fogalmaztuk meg, mely szerint a felettünk elhatalmasodó környezeti és társadalmi problémák megoldásában fontos szerepe van az egyéni megújulásnak és ebben jelentős szerep hárul a helyi közösségekre, egyházi és civil szervezetekre. Pályázatunk címválasztása azokat az alapértékeket tükrözi, melyekre a célokat és tevékenységeket alapozzuk: hit; hagyomány; érték; élmény; tudás és természet. Projektünk fő célkitűzése a pápateszéri mikrotérségben a diszkrimináció elleni sokszínű fellépés, egy előítéletekben szegényebb helyi közösség segítése.

A projekt keretében megvalósul a konzorciumi partnerek, a Reflex Egyesület és a Pápateszéri Plébánia helyi közösségfejlesztési szolgáltatásainak fejlesztése. Két közösségi teret alakítunk ki, melyek infrastrukturális hátteret biztosítanak a projekt célcsoportját jelentő közösségek fejlesztéséhez, majd négy közösségi kört hozunk létre a projektben meg­fogalmazott alapértékekre és a helyi adottságokra alapozva: Malom kör; Teremtés­vé­delmi kör; KÉK (Környezet-Élmény-Közösség) kör és Lovas kör. A program olyan szerte­ága­zó, színes tevékenységeket is tartalmaz, mint az évente megrendezésre kerülő Patak­malom Fesztivál, az egyházi ünnepekhez kötődő Élő Betlehem és a Passiójáték, a lelki napok, a színjátszó csoportok fellépései, a főző klubok, vagy akár a malomtúra útvonalak létre­hozása.

A projektünkkel (annak további elemeivel) kapcsolatban tájékozódni lehet a honlapunkon, vagy a közösségi oldalainkon. (www.reflelexegyesulet.hu/index.php/ertekalapu-koezoessegfejlesztes-papateszeren, www.facebook.com/reflexegyesuletgyor, www.facebook.com/KlimaveddVelem.)

A programról bővebb információ:

Lajtmann Csaba – programvezető

Reflex Környezetvédő Egyesület
9024 Győr, Bartók B. u. 7., Tel.: 06-30-232-6658

e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez., Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Sajtóközlemény EFOP.pdf)Sajtóközlemény EFOP198 kB

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás