A Reflex Egyesület képviselői is részt vettek 2013. február 1-én azon a demonstráción, melyet több környezetvédő civil szervezet kezdeményezett.  A csontig hatoló hideg, szeles idő ellenére közel ezren gondolták úgy, hogy személyes részvételükkel erősítik a civil zöld szervezetek hangját: Magyarországnak nincs szüksége a paksi atomerőmű bővítésére!

 A demonstrációval a zöld szervezetek tiltakozása nem ért véget, a kezdeményezők továbbra is várják magánszemélyek és szervezetek csatlakozását. Részletes információ ahttps://www.facebook.com/paksipaktum közösségi oldalon.

Magánszemélyként a http://pakskontroll.hu/ oldalon lehet csatlakozni, míg szervezetek a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. címen jelezhetik támogatási szándékukat.

 

A demonstráción felszólalt Dr. Majtényi László, alkotmányjogász az Eötvös Károly Intézet képviseletében, Dr. Béres Tamás, teológus, egyetemi tanár,  Ámon Ada, közgazdász, az  Energiaklub képviselője és Dr. Lányi András, a 'Paks Vobiscum?' szervezője.  Szakmai érvekkel támasztották alá, hogy hazánknak miért nincs szüksége meglévő nukleáris kapacitásainak bővítésére és miért különösen káros a „paksi paktum” melynek alapvető adatait is tíz évre titkosították.

 

A demonstrációról, az ott elhangzott beszédekről több hírcsatorna részletesen tudósított:

http://www.greenfo.hu/hirek/2014/02/02/semmis-a-paksi-paktum-az-alkotmanyjogasz-szerint;

http://nol.hu/belfold/_ne_paksoljatok_el_a_jovonket__-_tobb_szazan_tuntetnek_budapesten?ref=sso

http://www.youtube.com/watch?v=6hdLBMnfxq0

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás