Az 1970-ben, figyelemfelkeltéssel elindult Föld napja „tetteinkre ébresztés" ma már az egész bolygón „jeles nap". Habár az április 22. csupán egy napja az évnek, de azért fontos nap a mi számunkra is. Majd három évtizede a környezeti és természeti értékek fontosságát hirdetjük e napon - zömében általános iskolákban. Ez évben is több iskola kérte fel a Reflexet előadások tartására. Szokásainkhoz hívein, álltunk elébe. Többek közt jártunk a piros iskolában.

A reflexesek közül Kalas György a hulladékok problémájáról, Lajtmann Csaba az éghajlatváltozás következményeiről, felelős magatartásunkról, míg Lajtmann József az édesvízkincsről, a vízbázisok védelmének fontosságáról és a térségi vizes élőhelyek értékeiről tartott - vetítéssel, kiadványokkal gazdagított - előadást a közel kétszáz felső tagozatos nebulónak és kislánynak. A győriek által csak piros iskolaként ismert, Szabadhegyi Közoktatási Központ színházterme adott otthont ennek az egy délelőttnyi előadás-fűzérnek, a Föld napján.

Energizair