A vizek világát megismerni szerető természetjáróknak, természetfotósoknak tartott három napos bakonyi programot a Reflex. Első nap az Észak-bakonyi forrásokról, erekről, patakokról, másnap a felszínalatti, vagy éppen kibúvó karsztvizekről, míg harmadnap a víz földi szerepéről, fontosságáról halhattak a résztvevők előadások. Persze a „kézzel fogható", érthető és - a csepergő eső ellenére élvezetes - foglalkozások a természetben voltak.

A három napos képzésen főleg az idősebb korosztály képviseltette magát. (Azért fiatalok is voltak jó páran.) Az időjárástól és a sok kilométeres gyaloglásoktól nem félő társaságot a három napos program leglátványosabb elemében a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. munkatársai látták vendégül. Helyszíne a Bakony egyik leglátványosabb, legbővizűbb forrásai és a környék lakosságát ragyogó vízzel ellátó Tapolcafői ivóvíz-kutak voltak.
A Templom-forrásnál, az Őrvény-tónál, a Tapolca-pataknál és az ezeket bemutató tanösvénynél töltött órákban sok nagyon fontos ismeretre tett szert a bakancsos társaság.
(Ezen rövid hírünk és képeink erről a programról adnak hírt. - L.J.)

Energizair