A Tapolcafői Kertbarát Kör meghívásának örömmel eleget téve tartottak a Reflex munkatársai sokszínű vetítéses előadást a helyi művelődési házban. Egyesületünk múltját, jelenét, munkáinkat bemutató rendezvényen természetesen a Bakonyhoz és a vizekhez kötődő vállalások kaptak nagyobb hangsúlyt. A karsztvíz védelmében és annak megismertetésében jeleskedő Kertbarát Kör félszáznál több tagja vett részt az előadáson.

A Reflex részéről Lajtmann József és Nagy Péter beszélt a vetítéses előadáson a Reflex Egyesület létrehozásáról, „mazsoláztak" az elmúlt közel három évtized munkáiból, vállalásaiból, eseményeiből. Külön is részletezték a pápateszéri kötődést, az ökológiai központ létrehozását, működtetését. A patak malmok kutatásán, a források, erek bemutatásán túl, részletes előadást adtak a bakonyi karsztvizek védelmében végzet, a Norvég Civil Alap által támogatott program elmúlt másfél évnyi programelemeiről. Utóbbiról elmondhatjuk, hogy ez esetben a vendéglátó és a vendég egyesület egy húron pendült.
A Tapolcafői Kertbarát Kör hazánk egyik legszebb bemutató tanösvényét alakította ki a településen felszínre kerülő, bővizű Templom forrás környékén. Rendezték a Tapolca-patakot, információs táblákkal ellátott sétáló utat építettek ki, amely mentén csappal ellátott kútból ragyogó ízű, frissítő, „az az igazi" karsztvíz iható. Megépítettek egy, a régi patakmalmok emlékét idéző, a víz által forgatott malomkereket, mely ráadásul az esti kivilágításban lenyűgöző látványt nyújt. A közelmúltban sok kezi, lelkes önkéntes munkával rendbe tették a „levegőt eregető" Örvény tavat, mely kuriózuma a tanösvénynek. Röviden mondva, érdemes felkeresni a tapolcafői tanösvényt.
A jelenlévők a rendezvényt követően, egymás munkáját igazolva, a további együttműködésben állapodtak meg, melynek első eleme, egy közös, a Reflex farkashegyi házában való találkozó és kirándulás lesz.