A víz a legveszélyeztetettebb természeti elem a Földi élővilág megőrzésének szempontjából. Egyesületünk a „Csak tiszta forrásból" című programját ennek szellemében, a felszíni és a felszínalatti vizeink védelme érdekében fogalmazta meg. Az elmúlt másfél év munkáiból egy retrospektív vándorkiállítást állítottunk össze, mely a Víz Világnapjához kapcsolódóan Győrből indul útjára.

A Norvég Civil Támogatási Alap szponzorálásával végrehajtott projektről tucatnyi munkaelemből félszáz színes mozaikban mutatjuk be tevékenységeinket a gyűjteményes kiállításon. Lesz válogatás „Rómer Flóris nyomában a bakonyi vizek mentén" természetfotós tábor képeiből, találkozhatunk a „Bakony és a Szigetköz vízkincse" bemutatóhelyek információs tanösvényi táblákkal, a Földi és a hazai vízkészlet molinóival, lesz „víztakarékos otthon" írva, terítve, feszítve, vetítve, bemutatjuk a térségi vízkincseket rövidfilmeken, valamint a víz védelméről is szó esik papíron, diaporámán és dokumentumfilmen át.

Minden kedves olvasót örömmel invitálunk és várunk a Reflex Egyesület tárlatára!

A kiállítás időpontja: 2016. március 22. (kedd) 17.00 óra (2016. április 12-ig nyitva)
A kiállítás helyszíne: VOKE Arany János Művelődési Ház (Győr, Révai u. 5.)
Köszöntőt mond: Szabó Béla fotóművész
A kiállítást megnyitja: Tőke László elnök-vezérigazgató, Pannon-Víz Zrt.

Későbbiekben a tárlat látható lesz még:

Székesfehérvár, 2016. április 14. (csütörtök) 14.00 óra
Szabadművelődés Háza (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.)
Köszöntőt mond: Nagy Péter a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért
Alapítvány kurátora
A kiállítást megnyitja: Varga Gábor a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke

Őriszentpéter, 2016. április 29. (péntek) 17.00 óra
Őri Alapítvány Malomépülete (Őriszentpéter, Őrségi Teleház)
Köszöntőt mond: Farkas István a Magyar Természetvédő Szövetség ügyvezetője
A kiállítást megnyitja: Soós Zoltán a Pro Natura St.Gotthárd Civil Összefogás
Egyesület elnöke

Ezek a programok még szervezés alatt állnak, melyekhez azért elmondható, hogy Székesfehérváron egy civil vizes szakmai fórummal egészül ki a kiállítás, míg Őriszentpéteren a magyar zöld mozgalom Országos Találkozójához illeszkedik a tárlat.

A „Csak tiszta forrásból" című programunk támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.
Kezelő szervezetei az Ökotárs Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztésért Alapítvány, a CF Kárpátok Alapítvány és az Autonómia Alapítvány.

A program sikeres megvalósításhoz eddig 32 szervezet nyújtott segítséget:
Bakonyalja Barátai Egyesület, Bakonyerdő Zrt., Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Bilibáncs Alapítvány, Civil Kontroll Egyesület, E-Misszió Egyesület, Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, Fejérvíz Rt., Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács, Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, Gaja Környezetvédő Egyesület, Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészete, Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány, Magyar Természetvédő Szövetség, Nők a Balatonért Egyesület, Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar, ÖKO-RAAB Kft., Őri Alapítvány, Palatia Nyomda és Kiadó Kft., Pannon Víz Zrt., Pápai Víz- és Csatornamű Zrt., Pápateszéri Általános Iskola, Pro Natura St.Gotthárd Civil Összefogás Egyesület, Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport, Stadex Bt., Szabadművelődés Háza, Y'Solutions PRG Informatikai Kft., Tapolcafői Kertbarát Kör Kh. Egyesület, VOKE Arany János Művelődési Ház, Vörösmarty Mihály Általános Iskola - Kisbajcs és a WWF Világ Természeti Alap Magyarország Alapítvány.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (kiallitasra_1.pdf)Meghívó145 kB
Fájl letöltése (kiallitasra_2.pdf)Segítők, támogatók108 kB

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás