Vizes programjainkat bemutató, összefoglaló vándorkiállítás sikere érdekében műhelynapot tartottunk rendezvényszervezésben jártas szakemberekkel közösen. Habár ez a „tavaszi hadjárat" nem a Tiszától a Lajtáig fog tartani, mint 1849-ben, de azért a Dunántúl több városát érinteni fogja.

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Norvég Civil Támogatási Alap által segített „Csak tiszta forrásból" című programjának elmúlt másfél évnyi munkáinak összegzését szeretné bemutatni egy vándorkiállítás keretében. A gyűjteményes, sok elemből álló kiállítás a vizekről szóló természetfotós tábor képeiből, a Szigetközben és a Bakonyban kiépített bemutatóhelyek tablóiból, a víztakarékosság fortélyait megismertető molinókból, valamint a munkaelemek diaporámában vetített ismertetéséből, vízkincset bemutató rövidfilmekből, vízvédelem civil képviseletének dokumentumfilmjének vetítéséből, füzetek, leporellók, kiadványok, mappák közzétételéből áll össze. A vándorkiállítás a következő hónapban - a Víz Világnapjához kapcsolódva - egy győri rendezvénnyel kezdődik, és innen indul az észak- és a nyugat-dunántúli városokba. Elsődleges célállomások: Győr, Székesfehérvár (vizes szakmai fórummal összekötve) és Őriszentpéter (Zöld Mozgalmi Országos Találkozóhoz kapcsolódva). A kiállítás meghívóját, a programok, illetve a plakát és a meghívókártya véglegesítését követően, hamarosan közzétesszük.

A szervezést végző munkacsoport jelen esetben nem vizes szakemberekből, hanem a rendezvényszervezésben jártas 10 fős társaságból áll össze.

(Képünkön a munkacsoportban közreműködő Fülöp Péter a VOKE Arany János Művelődési ház igazgatója, Szabó Béla fotóművész, Lajtmann József programvezető és Nagy Péter a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány titkára látható.)

Energizair