A Reflex Egyesület vállalásainak meghatározó eleme a környezeti értékek védelmének tudatosítása, a megszerzett tudás és a jól bevált módszerek átadása az oktatás különböző szintjein és helyszínein. Így jártunk Szombathelyen, ahol óvónőkkel és pedagógusokkal osztottuk meg ismereteinket.

 

A vasi székhelyen a megye Zöld óvodáinak és ökoiskoláinak tartott képzést a Reflex Egyesület egy-egy napban. Első nap a szép számban megjelent, zöld gondolatokkal szimpatizáló pedagógusokkal tartottunk közös párbeszédet. A környezet- és természetvédelem terén szerezett tapasztalatok cseréjével, egyes minták bemutatásával, az ökoiskolai minősítési szintek elérésének pályázati lehetőségeivel, valamint a természeti értékek, így a vízkincs és a vizes élőhelyek bemutatásával telt a nap. A megyei tanítók, tanárok és a Reflex munkatársai találkozójának az „Ökoiskola" címmel rendelkező Gotthárd Jenő Általános Iskola adott otthont.

Másnap a novemberi zimankót elfeledve a Szűrcsapó Óvoda lenyűgöző termeiben találkoztunk a helyi, több mint kétszáz fős vidám gyereksereggel és a megye településeiről érkező zöld óvó nénikkel. És találkoztunk a természet csodás sokszínűségével! Itt nemcsak tanítottunk, de tanultunk is. Számtalan, a természeti kincseket bemutató képekkel, dekorációval, játékokkal, eszközökkel találkoztunk teremről-teremre. Az előző napi programhoz hasonlóan az óvodákat képviselő, nagyon felkészült partnereinknek vetítéses előadásban igyekeztünk tudásunkat tovább adni.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás