A Reflex Egyesület „Csak tiszta forrás" programja adott lehetőséget az alsó-szigetközi általános iskolák környezetvédelmi és természetismereti vetélkedőjének. A résztvevő nyolc iskola tanulói nagyon magas szintű tudással, felkészültséggel lepték meg a zsűri tagjait. A Norvég Civil Alap által támogatott vízkincs védelmi munkák egyik látványos eleme került megrendezésre a kisbajcsi általános iskolában. A bakonyi vízvédelmi vetélkedő mintája alapján összeállított közel két órás megméretésben a diákok, a felkészítő tanárok, a rendezők és a program támogatói is jelesre vizsgáztak.

 

A vetélkedő első három helyezettje:

1. helyezett. Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata:
- tagjai: Bazsó Botond, Takács Kevin, Kovács Alexandra, Takács András

2. helyezett: Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola csapata
- tagjai: Vedres Boglárka, Pánczél Zoltán, Szabó Rózsa Ajnácska, Altrichter Brenda

3. Győrladaméri Községi Általános Iskola csapata
- tagjai: Béli Patrik, Szabó Balázs, Lőre Dominika, Erdei Dávid

A győri városi újságban a program egyik támogatója, a Pannon Víz Zrt. az alábbiakban számolt be a rendezvényről:

Kisbajcson mindenki nyert


Nyolc győri és Győr környéki iskolából érkeztek a csapatok a Kisbajcsra, a Vörösmarty Mihály általános Iskolába, hogy környezetvédelmi és természetismereti vetélkedőn mérjék össze tudásukat.
A gyerekek a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskolából, a Győri Tulipános Általános Iskolából, a Dunaszegi Körzeti Általános Iskolából, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskolából, Győrladamér Községi Általános Iskolájából, a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskolából, a szintén győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolából érkeztek, és természetesen a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata is részt vett a megmérettetésen.
A vetélkedőn a környezet és a természet szeretete mellett olyan tudásról adtak számot a felső tagozatos iskolások, amely csak elvétve szerepel az iskolai tananyagban. A vízbázis és környezetvédelem, víztakarékosság, madárhang felismerés, vízfogyasztás népszerűsítés és környezetbarát víz és csatornahasználat rejtelmeibe szakemberek, pedagógusok és civil szervezetek munkatársai avatták be a kisiskolásokat. A vetélkedőn a házigazda kisbajcsi csapatnak sikerült az első helyet megszereznie.
Fontos számunkra, hogy tudatosítsuk, hogy a szigetközi vízbázis európai léptékkel mérve is kiemelkedő értéket képvisel. Legyünk büszkék erre a természeti kincsre és vigyázzunk rá foglalta össze a vízműves mondanivalót Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője – meggyőződésem, ha ezt sikerült átadni a gyerekeknek, mindannyian a vetélkedő nyertesei lehetünk.
Szabó Miklós, a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója zárszavában kifejtette, hogy a vetélkedővel szeretnének hagyományt teremteni, így jövőre is örömmel várják az újabb megmérettetésre a környékbeli iskolák csapatait megköszönni a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának, a Pannon-Víz Zrt.-nek, a Fertő-Hanság Nemzeti Parknak és a Reflex Környezetvédő Egyesületnek a vetélkedő megrendezéséhez nyújtott segítségét.


(http://www.pannon-viz.hu/cikk/kisbajcson-mindenki-nyert.html)

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (scan_20151130_0001.pdf)Mindenki nyert 1.76 kB
Fájl letöltése (scan_20151130_0002.pdf)Mindenki nyert 2.71 kB

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás