Sajtóinformáció: Szeptember 18-án a Megyei Értéktár tagja lett "a Szigetköz természeti értékei és az alatta található ivóvízkincs". Az európai mértekben is kiemelkedő vízbázis mai minősége, mennyisége és értéke felelős védelmet igényel. Ennek egyik helyi eleme, hogy a hungarikum alapján kezdeményezett, úgy nevezett megyerikum része legyen.

 

Az Európai Unió országai által megfogalmazott Víz keretirányelv meghatározza a felszíni és a felszínalatti vizek jó állapotának megőrzését, vagy ahol ez nem adott, ott annak az elkövetkező években, 2027-ig való elérését. A Szigetköz alatti édesvízkincs, a kavicságyban lévő kitűnő állapotú vízkészlet minden érintettől (állam, hatóság, igazgatás, önkormányzat, gazdálkodó, szolgáltató, civil szféra és fogyasztó) elvárja, hogy ennek ismeretében legyen. Elvárja mindenkitől, hogy a rövidtávú, elsősorban financiális érdekekkel szemben a hosszú távú értékeknek adjon prioritást.

Az Áder János elnök úr által felkarolt "Élőbolygónk" kampány keretében kérvényt fogalmazunk meg Elnök úr felé a szigetközi ökológiai értékek védelmének támogatására.

Csatlakozó anyag: http://www.gymsmo.hu/cikk/szamos-uj-taggal-bovult-a-megyei-ertektar.html

A szőgyei vízmű és a partiszűrésű vízbázis kútsora

A szigetközi víz minősége Győr körzetében:

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás