Az egyesületünkhöz érkező lakossági bejelentések jelentős része fákhoz, vagy zöldterülethez kapcsolódik. Az olyan otromba szándék, mint a Püspökerdő megcsonkítása szerencsére ritkán fordul elő, de a különféle elkerülő útépítésekhez, fejlesztő beruházásokhoz (Mosoni Duna-parti sétány) kapcsolódó fairtások gyakran váltják ki a lakosság felháborodását.

 

Érzékenyen reagál a lakosság a zöldterületeket érintő „fejlesztésekre” is (mint történt az legutóbb a Bem tér, vagy a Malom liget „felújításánál”, valamint korábban az Eötvös park esetében). De nem csak a közterületen álló, hanem a magánterületen álló fák ügyében is gyakran kérnek segítséget (szomszédjogi ügyek).

A fentiek miatt örülünk az Ökológiai Stúdió Alapítvány és a Dr.Kalas Ügyvédi Iroda által összeállított és most közzétett ismeretterjesztő anyagnak.  A „Jogi lehetőségek a fás szárú növények védelmében” c. összeállítás közérthető nyelvezettel, részletesen tárgyalja az egyes közigazgatási (hatósági) és  polgári jogi (birtokvédelmi) eljárásokat  és a lakosság ahhoz kapcsolódó beavatkozási lehetőségeit.  

Az összeállítás az AM Zöld Forrás által támogatott  PTKF/482/2020 sz. projekt keretében készült.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (favedo_jogi.doc)Jogi lehetőségek a fás szárú növények védelmében116 kB

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás